Stedendriehoek

Poetsvrouw Annelies Pannekoek 25 jaar in dienst bij vakantiepark De Bosrand te Vaassen

Vrijdag 12 juni was het precies 25 jaar geleden dat poetsvrouw Annelies Pannekoek in dienst kwam bij vakantiepark De Bosrand aan de Elspeterweg in Vaassen. Annelies weet nog precies te vertellen hoe het 25 jaar geleden allemaal begon. En als Annelies eenmaal aan het woord is, dan weet ze ook niet van ophouden.

Collega’s van haar zeggen dan ook als Annelies er een keertje niet is, dan is het heel erg stil bij het schoonmaken van de bungalows en appartementen. Ze heeft altijd wel het hoogste woord.

25 jaar geleden werkte ze bij een plaatselijke winkelier in Vaassen. “Als je in een winkel werkt”, vertelt Annelies, “dan moet je vaak tot zes uur ’s avonds werken en ook zaterdags. Op een gegeven moment zag ik een advertentie staan dat Egbert en Wilma Oordt, destijds de eigenaars van De Bosrand, een ‘poetsvrouw’ zochten. Dat leek me wel. Ik zag heel veel voordelen. Op dat moment had ik schoolgaande kinderen en ik kon de werktijden aanpassen aan de schooluren. Zo werkte ik ’s morgens van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur. Dus ik kon de kinderen ’s morgens mooi eerst naar school brengen en dan om 12.00 uur weer ophalen. Waren ze van 12.00 uur tot 13.00 thuis om te eten en dan ging ik om 13.00 uur weer naar De Bosrand om ze om 15.00 uur weer op te halen van school. Mooier kon toch niet.”

En wat toen ook zo leuk was, vervolgt Annelies. “Dat ik mijn salaris altijd contant kreeg uitbetaald. Wilma of Egbert Oordt deden dan een greep in de kassa en zo kreeg ik mijn salaris. Nu gaat alles via de bank. Ook niks mis mee. En zo kan Annelies nog wel uren doorgaan met allerlei anekdotes die ze meegemaakt heeft in al die jaren.”

In 2002 kocht Marc Overmars De Bosrand van de familie Oordt. Broer Edwin Overmars bedankte Annelies in zijn toespraak voor al die jaren trouwe dienst: “Je was nooit te beroerd om wat extra werk te verrichten, bijvoorbeeld na een feestje. Je hoort eigenlijk al een beetje bij het meubilair. 25 jaar bij De Bosrand dat is nogal wat. Door weer en wind, je was er altijd. Je stond altijd voor ons klaar. En daar willen we je heel erg voor bedanken, ook namens alle collega’s.” Zo kreeg Annelies een cheque overhandigd dat ze samen met haar man Wim een weekend naar Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee mogen gaan.

In haar dankwoord bedankte Annelies de familie Overmars en haar collega’s: “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, Het is hier altijd prima vertoeven. Tot mijn pensioen blijf ik hier poetsen. Ik ga altijd met enorm veel plezier naar mijn werk.”