Stedendriehoek

‘Poes met twee gezichten’

Er is al eens eerder aandacht voor ‘therapeutkat’ Snoetje gevraagd. Dat heeft nog niet tot een goede plek voor deze 6 jaar oude poezenmevrouw geleid. Raar is dat niet. Snoetje vraagt veel van een nieuwe baas. Waarschijnlijk zelfs begeleiding van een ervaren kattengedragstherapeut.

Want waar ze haar lieve, knuffelige kanten heeft, kan ze anderzijds enorm in paniek raken van (voor haar) onverwachte en onbekende geluiden of reacties. Een simpele hoestbui of dichtvallende deur kan er toe leiden dat mevrouw van een schattige, knuffelige poes verandert in een blazende, boze, soms letterlijk aanvallende tijgerin. Deze ‘gedaanteverwisselingen’ hebben er toe geleid dat Snoetje na plaatsing terug is gekomen in het asiel.

In het asiel gaat het dan eigenlijk weer goed. Ze heeft een regelmatig leefritme en woont in een voorspelbare ruimte en situatie. Deze laatste dingen zijn heel belangrijk. Snoetje wil graag de wereld verkennen vanuit een heel eigen, veilig plekje waar ze zich ook terug kan trekken als ze zich onveilig voelt. Kinderen en andere dieren zijn dan ook geen optie.

Tip: kijk ook even het Snoetje-filmpje op de website van het asiel. Is uw aandacht getrokken én bent u in staat Snoetje dat thuis met extra’s te bieden? Neem dan contact met het asiel op. Dierenasiel de Kuipershoek, Kuipersdijk 11 in Klarenbeek, telefoon 088-8113650.