Stedendriehoek

Platform Young 055 officieel gelanceerd

Foto: Rob Voss

Eind 2020 lanceerden diverse Apeldoornse partners op initiatief van de gemeente Apeldoorn het jongerenplatform Young 055. Dit platform is speciaal gericht op jongeren uit Apeldoorn tussen de 12 en 26 jaar. Het doel van het platform is om jongeren bij elkaar te brengen, juist in deze tijd.

Veel jongeren zitten door de vakantie en de lockdown aan huis gekluisterd en het gemis van vrienden en familie is groot. Het platform is ontstaan door een samenwerking van Apeldoornse partners. Het platform Young 055 werd daaruit geboren en is door Tim Koldenhof Producties & Events in recordtijd ontwikkeld om zo snel mogelijk live te kunnen gaan.

Wethouder Jeugd Detlev Cziesso: “Het is fijn dat er op zo’n korte termijn een mooi programma voor Apeldoornse jongeren is gemaakt. Er waren natuurlijk al plannen voor fysieke activiteiten, maar door de onlangs afgekondigde lockdown konden deze helaas niet doorgaan. Een mooie samenwerking tussen de betrokken Apeldoornse partners.”

Young 055 biedt de mogelijkheid om deze jongeren te entertainen met actuele thema’s, interactieve online events en educatieve en vermakelijke workshops. Zij kunnen dagelijks online content verwachten, die uit verschillende partijen uit Apeldoorn wordt aangeleverd. Denk hierbij aan Orpheus, Gigant, Accres, Stimenz, Don Bosco, gemeente Apeldoorn en Tim Koldenhof Producties & Events. Daarnaast verschijnen er dagelijks nieuwe kijk- en luistertips, staan er weetjes, nieuws-items die passen bij de doelgroep en kunnen de bezoekers meedoen met andere activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn zangworkshops om de basistechniek te leren, een TikTok workshop waarin je dansjes aangeleerd krijgt, een sessie waarin je leert drummen met voorwerpen in huis, praatgroepen om samen te delen, debatsessies om je mening te laten horen, sportieve workouts, een college tour met inspirators en speciale speledities voor oud en nieuw.

Voor en door jongeren

Tim Koldenhof (links op foto): “Juist in deze tijd waarin veel jongeren thuis zitten, is er grote vraag bij de jongeren naar vermaak en entertainment. Met dit platform bieden wij jongeren een gratis online omgeving waar zij zich niet alleen kunnen vermaken, maar ook nog iets kunnen leren en zelf kunnen meedenken. Door de actuele thema’s, de verschillende onderwerpen die aan bod komen en de uiteenlopende activiteiten, is er voor iedereen iets te doen op het platform.”

Eigen ideeën welkom

Ook stimuleert de gemeente Apeldoorn via Young 055 jongeren om zelf creatief mee te denken en met initiatieven te komen. Met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het leven van jongeren in Apeldoorn. Een mooie kans voor jongeren om hun droom te verwezenlijken. Ideeën tot een bedrag van 2500 euro kunnen via de website ingezonden worden. De beoordeling verloopt via de bestaande Apeldoornse Initiatievenregeling van gemeente Apeldoorn. Uiteraard moeten de ideeën wel coronaproof kunnen worden uitgevoerd. Kijk voor de voorwaarden op www.young055.nl.