Stedendriehoek

Plaats een zakelijk laadplein bij je bedrijf 

Naarmate elektrische voertuigen (EV’s) aan populariteit winnen, erkennen bedrijven steeds meer het belang van het aanbieden van EV-laadinfrastructuur voor hun klanten, klanten en werknemers. Het opzetten van een laadstation ondersteunt niet alleen duurzaam transport, maar trekt ook milieubewuste klanten aan en toont je inzet voor een groenere toekomst. In deze blogpost begeleiden we je stapsgewijs door het proces voor het opzetten van een zakelijk laadplein voor je bedrijf. Voordat je in het installatieproces duikt, is het essentieel om de vereisten van je laadplein te beoordelen. Overweeg de volgende factoren:

  1. Laadsnelheid: Bepaal de laadsnelheden die je wilt aanbieden. De opties variëren van langzamere niveau 2-laders tot snellere DC-snelladers. De laadsnelheden die je kiest, zijn afhankelijk van factoren zoals je doelgroep en de tijd die klanten doorgaans in je bedrijfspand doorbrengen.
  2. Compatibiliteit van oplaadpoorten: Bepaal welke typen oplaadpoorten je wilt bieden. De meest voorkomende opties zijn Type 1 (J1772) en Type 2 (Mennekes) connectoren. Onderzoek de EV-modellen bij je in de buurt om compatibiliteit met de door je gekozen oplaadpoorten te garanderen.
  3. Aantal laadpunten: Evalueer de vraag en beschikbare ruimte op je bedrijfspand om te bepalen hoeveel laadpunten je nodig hebt. Houd rekening met de potentiële groei van het gebruik van elektrische voertuigen en maakt je installatie toekomstbestendig door uitbreidingsplannen te maken.

Nadat je de specificaties voor je EV-laders heeft overwogen, is het tijd om een ​​locatiebeoordeling uit te voeren en je locatie te beoordelen op haalbaarheid van installatie. Je moet rekening houden met het volgende:

  1. Elektrische capaciteit: Evalueer je bestaande elektrische infrastructuur en bepaal of deze de stroomvereisten van het laadstation kan ondersteunen. Overweeg om een ​​elektricien te raadplegen om je elektrische capaciteit te beoordelen en eventuele noodzakelijke upgrades uit te voeren.
  2. Parkeer- en ruimtevereisten: Identificeer geschikte parkeerplaatsen waar het laadplein kan worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat ze zich op een gunstige locatie bevinden, gemakkelijk toegankelijk zijn en voldoen aan de plaatselijke regelgeving. Houd rekening met de benodigde ruimte voor elk laadstation, inclusief eventuele benodigde bewegwijzering of markeringen.
  3. Vergunningen en bestemmingsplannen: Onderzoek de lokale regelgeving en verkrijg de benodigde vergunningen of goedkeuringen voor het installeren van een laadstation op je terrein. Controleer of er in je regio specifieke bestemmingsplannen of beperkingen gelden. Mogelijk kun je ook subsidies krijgen.

Als je locatie geschikt is voor EV-laders, is je volgende stap het kiezen van de juiste oplaadapparatuur. Houd hierbij rekening met de volgende factoren:

  1. Selecteer een leverancier: Onderzoek gerenommeerde fabrikanten of leveranciers van laadpleinen. Houd rekening met factoren zoals productkwaliteit, garantie, klantenondersteuning en compatibiliteit met de door je gekozen laadsnelheden en connectoren. ELIX is op dit vlak een goede optie!
  2. Ontdek extra functies: Denk na over eventuele extra functies die je nodig hebt, zoals betalingssystemen, mobiele apps voor het monitoren van het gebruik of netwerkmogelijkheden voor beheer en diagnostiek op afstand.
  3. Installatie en onderhoud: Bespreek de installatievereisten en het lopende onderhoud met de door je gekozen leverancier. Zorg ervoor dat ze professionele installatiediensten leveren en onderhoudsondersteuning bieden voor je laadstations.