Stedendriehoek

Persoonlijke hulp bij belastingvragen

De Belastingdienst heeft onlangs een steunpunt geopend in het Stadhuis. Men kan hier terecht voor persoonlijke hulp bij belastingvragen, bijvoorbeeld over de aangifte inkomstenbelasting. Men kan op afspraak terecht op woensdag in oneven weken en donderdag in even weken tussen 08.30 en 17.00 uur.

Bij het steunpunt kan men terecht met alle belastingvragen. Of het nu gaat om een lastige vraag bij geldproblemen of het invullen van een formulier. Maar ook bij vragen over de jaarlijkse belastingaangifte, die tot 1 mei nog kan worden gedaan. Medewerkers van de Belastingdienst nemen de tijd en bespreken rustig alle vragen. Zo wordt iedereen zorgvuldig en met aandacht geholpen. “En hebt u bij thuiskomst toch nog een vraag? Dat is geen probleem, de medewerkers helpen u graag nog een keer.”

Vragen stellen aan een ‘echt’ persoon
Zakia, medewerker van het steunpunt van de Belastingdienst, is blij met de hulp die ze nu kan bieden aan inwoners. “We zitten in het hart van de stad. Mensen komen binnenlopen en vinden het fijn om te zien dat ze dingen kunnen vragen aan een ‘echt’ persoon. Een lage drempel voor mensen dus. Ik help de mensen graag als ze iets niet snappen. Mijn dag is gemaakt als iemand met een gerust hart de deur uitloopt.” Haar oproep aan de inwoners in Apeldoorn is: “Maak een afspraak als je ergens mee zit of iets wilt aanvragen. Voor iedere vraag kun je bij ons terecht. Of het nu gaat om het invullen van een aangifteformulier, het aanvragen van toeslagen of een nabestaandenmachtiging. Twijfel niet, we helpen je graag.” Voor meer informatie: belastingdienst.nl/contact