Stedendriehoek

Paleis Het Loo zet de winter aan met betoverende verlichting

APELDOORN – Paleis Het Loo heeft in aanwezigheid van ruim 600 aanwezigen symbolisch de winter aangezet. Door een druk op de knop werd het paleis in het licht gezet. Van het stallenplein tot aan het paleis is het een feest van licht.

Pien Harms, algemeen directeur Paleis Het Loo: “We hopen dat we zo in deze donkere dagen voor kerst voor een sprankelend lichtpunt zorgen. Niet alleen voor onze bezoekers, ook voor onze buren, Apeldoorners en iedereen die maar wil.”

Kerstboom als blikvanger

Paleis Het Loo staat tot en met 14 januari in het licht. Iedereen kan tussen 16.00 en 21.00 uur het verlichte paleis zien. Een opvallende blikvanger is de kerstboom voor het verlichte paleis, die schittert met een hoogte van ruim 12 meter. Deze indrukwekkende boom staat symbool voor de warmte en het samenzijn dat de feestdagen kenmerkt.

“Bezoek Paleis Het Loo om alvast in de feeststemming te komen en laat de locatie de inspiratie zijn voor de versiering van thuis of tuin met kerstlampjes, lichtsnoeren en verlichting. Met dank aan GAMMA voor het leveren van de kerstbomen en de kerstverlichting. Samen zetten we de winter aan!” zegt Harms.

“Laurens Miedema zegt namens GAMMA: “Het is een feest van licht en gezelligheid. Wij zijn enorm blij dat we hieraan hebben kunnen bijdragen. We moedigen iedereen aan om ook je huis of tuin met kerstlampjes, lichtsnoeren en verlichting te versieren.”

Winterpaleis Het Loo

Op 6 december was de start van Winterpaleis Het Loo, waarbij Paleis Het Loo buiten in de wintersfeer staat. Vanaf 16 december is het paleis ook weer helemaal in kerstsfeer met het thema: Feest.

De tafels zijn feestelijk gedekt. Het zilver is gepoetst en de serviezen glimmen. Van koning- stadhouder Willem III en zijn echtgenote koningin Mary – zij lieten in de jaren 1685-1692 het paleis bouwen – tot de kamers van koningin Wilhelmina, de overgrootmoeder van koning Willem-Alexander. Zij woonde hier haar hele leven, het was haar thuis. Ook kom je kamers van haar familieleden tegen. Feestelijk aangeklede kamers met kerstbomen en ander groen, zoals in de tijd van de Oranjes. Kerst is ook het feest van mooi gedekte tafels. En van cadeaus.

Kerstvakantie met feestelijke activiteiten

Naast de betoverende verlichting biedt Paleis Het Loo een scala aan feestelijke activiteiten voor jong en oud tijdens de kerstvakantie. Zo is er een ‘Tour de Cadeau’, een familierondleiding door de tentoonstelling De Oranjes. “Een gids heet je welkom en geeft een korte introductie op het thema ‘Geven en ontvangen’. Samen ga je daarna op onderzoek uit in de tentoonstelling en dan is het aan jullie! Welk object zou je uitzoeken om cadeau te doen? En waarom? Gezamenlijk sluit je de familierondleiding af. Maar zo kun je ook kerst-knutselen en zijn er winterse lekkernijen.

De Grote Kerstfilm

In de kerstvakantie, van 23 december tot en met 7 januari, kun je met een kaartje voor Paleis Het Loo op het stallenplein in Stal 1 De Grote Kerstfilm kijken! Paleis Het Loo nodigt iedereen uit om samen te komen en te genieten van de magie van de winter.