Stedendriehoek

Paleis het Loo start met vlogs #OndertussenopHetLoo

APELDOORN – Door alle coronamaatregelen is ook Paleis Het Loo gesloten, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Het werk in de paleistuinen gaat gewoon door. “Om onze bezoekers toch mee te laten genieten van alles wat er nu op en rondom Paleis Het Loo gebeurt, geven wij een kijkje achter de paleispoorten.”

Onder de noemer #OndertussenopHetLoo laten de medewerkers in korte vlogs de paleistuinen en het stallencomplex zien. De paleistuinen staan vol lentebloeiers en de grassen zijn keurig gemaaid. Tijd om met de tuindienst op pad te gaan voor de mooiste verhalen over eeuwenoude bloemen, tuin-weetjes en handige tips. De leukste tuintips deelt zij natuurlijk ook.

Het werk van de conservatoren gaat gewoon door; restauraties, lezingen -al is het in een ander format- en natuurlijk ook ontdekkingen van paleisgeheimen komen aan het licht. Met Paul Rem start deze week de serie #OndertussenopHetLoo.

De laatste betonplaten in de Bassecour

De Vernieuwing & Verbouwing van het paleis gaat ook door. De start is gemaakt met de realisatie van het dak van de ondergrondse verbouwing; breedplaatvloeren zijn op de stalen liggers geplaatst en vervolgens wordt daar een vlechtwerk (de wapening) op aangebracht.

Net als bij Paleis Het Loo, is er binnen BAM een coördinatieteam rond het Coronavirus gevormd dat zich toelegt op het nemen van preventieve maatregelen en het stroomlijnen van de informatievoorziening hierover. Deze teams houden de situatie wereldwijd voortdurend in de gaten.

Voor werkzaamheden en activiteiten volgt zij uiteraard de instructies en richtlijnen van het kabinet en van het RIVM.

Volg #HetLooVernieuwt voor de Vernieuwing & Verbouwing.

Bron: Paleis het Loo