Stedendriehoek

Paasspeurtocht rond jonge dieren

Staatsbosbeheer verzorgt op vrijdag 29 maart en maandag 1 april de paasspeurtocht ‘Kijk ik groei!’ om te ontdekken wat er gebeurt in de lente. “Dieren worden geboren, maar hoe groeien ze op? Je kunt de speurtocht zelf doen en je hoeft niet te reserveren. De kosten zijn 3 euro per speurtocht, die je ophaalt bij het Informatiecentrum”, aldus Jaël Bergwerff.

“De een komt uit een ei, de ander wordt geboren in een nest. Maar wat gebeurt er daarna? Sommige dieren veranderen zelfs helemaal. Ga op zoek naar het verhaal van de jonge dieren die op ’t Leesten geboren worden. In het speelbos zijn allemaal foto’s verstopt. Haal de speurtocht bij het Informatiecentrum op ’t Leesten en bedenk de juiste volgorde van de foto’s. Ga met de oplossing naar het Informatiecentrum voor een beloning.”

Het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer bevindt zich in het Bospaviljoen ’t Leesten aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. “U kunt hier terecht voor informatie over recreatieve mogelijkheden op de Veluwe, natuurboeken en leuke souvenirs en kadootjes. Er zijn wandel- en fietskaarten te koop en het is een uitstekend startpunt om de Veluwe te verkennen richting bijvoorbeeld Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en het is goed toegankelijk voor mindervaliden.”