Stedendriehoek

Paasevenement op ‘t Leesten

APELDOORN – Met Pasen is er veel te doen op ’t Leesten. De Stichting Vrienden van Groot Schuylenburg, het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer en de Brasserie ’t Leesten slaan de handen in elkaar voor een gezellig evenement. Op tweede paasdag, 10 april, kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur terecht voor verschillende activiteiten.

Natuurlijk moet er met Pasen eieren gezocht worden maar niet op de manier zoals je dat normaal misschien zou doen. Weet jij welk ei bij welke vogel hoort? Staatsbosbeheer organiseert de activiteit ‘wel ei hoort bij mij?’ in het speelbos op ’t Leesten. Rond Pasen zullen de schapen op de hei lopen en kun je een heuse schapenbingo doen! Stichting Vrienden van Groot Schuylenburg presenteert zich met een kraam en geeft informatie over hun projecten en hoe u kunt helpen als donateur om wensen voor de cliënten die wonen op Woonzorgpark Groot Schuylenburg (van ’s Heeren Loo) te verwezenlijken. Natuurlijk kunt u als gewoonlijk bij de Brasserie terecht voor een hapje en een drankje in paasstijl!

‘t Leesten is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en het perfecte startpunt om de Midden Veluwe verder te ontdekken. Heide, bos, cultuurhistorie en water, u vindt het hier allemaal. Vanaf de ruime parkeerplaats stapt u op de fiets naar de schaapskudde op Hoog Buurlo en het iconische Radio Kootwijk of doet u een wandeling over de Leesterheide. Er is een hondenloslooproute. Ook ruiters en MTB-ers kunnen vanaf hier starten met routes over de Veluwe. De rust en de ruimte van de oeroude Veluwe is het kenmerk van deze plek. Bovendien is de Veluwe het leefgebied van allerlei wilde dieren. Bij het informatiecentrum krijgen bezoekers tips voor de mogelijkheden voor een dagje Veluwe en het spotten van wild.