Stedendriehoek

Ouder damespaar zoekt fijn verzorgingshuis

Deze honden, 14 en 9 jaar oud, wonen sinds kort aan de Kuipersdijk in Klarenbeek. Thuis kon het echt niet meer en vandaar dat Dierenasiel de Kuipershoek nu als redder in nood(opvang) fungeert.

Lizzy is een middelmaat kruising van 14 jaar; de andere pluizebol, Luna, is een kleine shih tzu. Samen hebben ze het heel gezellig en ze zijn erg aan elkaar gehecht: maatjes voor het leven. “Daarom gunnen we ze, ook voor hun laatste levensfase, een gezamenlijk plekje onder de zon”, aldus een medewerkster van het asiel.

Dat Lizzy al best wel oud is, is ook aan haar te zien. Opstaan kost wat moeite en haar bespiering is ook niet meer helemaal wat het geweest is. Dat betekent niet dat ze niet graag mee gaat om een rondje te wandelen. Dat waardeert ze zeker nog wel. Verder geniet ze graag van haar rust in een lekker mandje en komt ze toch ook nog graag even een knuffel halen.

De jongste van het stel, Luna, de kleine shizu, is een vrolijk en lief hondje. Zij houdt van menselijke aandacht en is graag bij je in de buurt. In haar enthousiasme kan ze soms joelen als een wolf(je) en is dan echt een kleine praatjesmaakster.

In verband met de leeftijd van de dames is het wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met eventuele dierenartskosten die verbonden zijn aan een teruggang in gezondheid. Een nieuw rustig thuis, zonder trappen, zou heel fijn zijn.

Een andere hond hoeft geen probleem te zijn; of katten geaccepteerd worden is nog onbekend. Met (oudere) kinderen die weten wat oudere hondjes wel of niet leuk vinden en hen met rust laten als de dames dat aangeven, willen Lizzy en Luna waarschijnlijk het huis wel delen.

“Bent u degene die dit aandoenlijke stelletje een fijn thuis wil bieden? Neem dan via de mail contact met ons op: asiel. dekuipershoek@dierenbescherming.nl