Stedendriehoek

Orpheus zoekt talent voor eigen productie ZWITSAL

APELDOORN – Voor de nieuwe, eigen muziektheaterproductie ZWITSAL is Theater Orpheus op zoek naar tien enthousiaste amateurtoneelspelers, dansers en/of circusartiesten om de cast compleet te maken. Het Apeldoornse theater nodigt talenten van 16 jaar en ouder uit om op zaterdag 11 november auditie te komen doen.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: “Na twee succesvolle eigen producties, Aan de Vooravond (2021) en LOO (2022), bereiden wij ons voor op het derde spektakelstuk. Natuurlijk ook nu weer met een professionele cast, een live band en talent uit Apeldoorn en omgeving. Kortom, we storten ons vol enthousiasme in het volgende avontuur, de muziektheatervoorstelling ZWITSAL. Het verhaal van Zwitsal begon ongeveer 100 jaar geleden in Apeldoorn. De komende jaren zal het oude fabriekscomplex een ware metamorfose ondergaan. De perfecte aanleiding om vanuit Orpheus een mooi hoofdstuk toe te voegen aan de geschiedenis van Zwitsal.”

ZWITSAL (werktitel) wordt een bijzondere voorstelling. “Een stuk Apeldoornse geschiedenis herleeft in Orpheus. Tijdens het schrijven is gesproken met diverse oud-medewerkers die er stuk voor stuk tientallen jaren hebben gewerkt. Hun verhalen zijn herkenbaar verwerkt, maar we zetten de geschiedenis ook een beetje naar onze hand. Het blijft immers theater. Waar droomden zij van terwijl ze papaverbollen tot geneesmiddelen verwerkten en aan de lopende band dozen vol babyshampoo vulden?”

De cast

De hoofdrollen worden vertolkt door drie acteurs, van wie de namen op een later moment bekend gemaakt worden. Concept, tekst en regie ligt in handen van Annechien Koerselman en muzikaal leider is componist en pianist Julian Schneemann. Om de cast compleet te maken zoekt Orpheus lokaal talent voor uiteenlopende rollen: meisjes van de Zwitsal-inpakafdeling, fabrieksarbeiders, maar ook landarbeiders op de papavervelden en figuren uit de sprookjes van 1001-nacht. Denk aan een slangenbezweerder, een sultan of buikdanseres.

Meer informatie

Repetities en voorstellingen van ZWITSAL vinden plaats in augustus en september 2024. Van 5 tot en met 8 augustus (overdag), van 20 tot en met 22 augustus (middag en avond): repetities met amateurcast. Van 2 tot en met 6 september (overdag en een keer ’s avonds): repetities met gehele cast. Van 7 tot en met 21 september: negen voorstellingen.

Aanmelden kan tot vrijdag 3 november via het formulier op www.orpheus.nl/zwitsal. Na aanmelding volgt nadere informatie over het auditiemoment en de voorbereiding. Voor vragen en meer informatie stuurt men een e-mail aan linu.vanderwerf@orpheus.nl. (Foto: Rob Voss)