Stedendriehoek

Oriënteren op onderwijsbaan

APELDOORN – Voor iedereen die op zoek is naar een baan in het voortgezet onderwijs, of zich oriënteert op werken in het VO, is er op woensdag 12 april een onderwijsbanenmarkt in Apeldoorn. Die vindt van 15.30 tot 18.00 uur plaats in het Edison College, Waleweingaarde 103.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door twee Apeldoornse schoolbesturen: de Stichting AVOO en de Veluwse Onderwijsgroep. De banenmarkt is bedoeld voor bevoegde (herintredende) docenten en bijna afgestudeerden aan de lerarenopleidingen. Ook hbo-ers en wo-ers die een overstap naar het onderwijs overwegen, zijn van harte welkom. Voorwaarde is wel dat zij een vooropleiding hebben die aansluit bij een tekortvak in het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld Nederlands, Engels, Duits, Frans, klassieke talen, wiskunde, natuurkunde of scheikunde.

Tijdens de onderwijsbanenmarkt kunnen bezoekers zich oriënteren op werken in het voortgezet onderwijs, netwerken met scholen en zich laten informeren over actuele en te verwachten vacatures. In korte gesprekken in de stands van de scholen maken bezoeker en school kennis met elkaar en bepalen of er voldoende klik is voor een vervolgafspraak.

Naast de stands van twaalf VO-scholen zijn er vier verschillende hogescholen aanwezig, die de bezoekers informeren over het behalen van een lesbevoegdheid. Ook zijn er presentaties over de te zetten stappen bij een carrièreswitch en vertelt een ervaringsdeskundige over de overstap naar het onderwijs.