Stedendriehoek

Orderbos is klaar voor groots gezinsfestival

APELDOORN – Donderdag 25 mei vindt vanaf 11.00 uur de achtste keer het Skandia Zeepkistenrace Festival weer plaats, een dag waarop veel te doen is voor bezoekers, ondernemers en particuliere handelaren. “Zo kun je je natuurlijk inschrijven voor de zeepkistenrace, maar ook voor de populaire kofferbakverkoop, of huur je als ondernemer/bedrijf een marktkraam. Ook is het mogelijk het festival te steunen door sponsorlocatie te worden”, vertelt de organisatie.

De organisatie van de zeepkistenrace is in handen van Stichting Doe-Kids. Deze stichting is een initiatief van Merith van Otterloo van De Doe Fabriek, Theo Gerrits van Totaal Organisatie, Frank Huibers en David Versloot. “Wij hebben als doel om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met kunst, cultuur en creatief outdoor bezig zijn. Binnen deze laatste valt het Zeepkistenrace Festival natuurlijk uitstekend. Dit is een gezellige dag met veel activiteiten en plezier voor jong en oud.”

De organisatie van het Skandia Zeepkistenrace Festival heeft het festival dit jaar weer vernieuwd. “Natuurlijk is er de populaire zeepkistenrace! Kinderen kunnen deelnemen met een eigen gebouwde of gehuurde zeepkist. Dit wordt natuurlijk weer een groot spektakel. De race verloopt in twee categorieën op een dubbele racebaan. ”Maar daarnaast is er veel meer te doen op het festivalterrein tijdens dit stoere festival voor (jonge) gezinnen. “Zo zijn er trial demo’s, kun je grafittikunst maken op een auto, ontspannen in een hottub, je eigen regenboogbuisje maken, de beautycorner bezoeken, een leuke foto maken in de fotobooth, luisteren naar livemuziek en DJ, genieten van lekkere hapjes en drankjes, een van de theatervoorstelling op de theaterweide bezoeken, rondsnuffelen op de kofferbakverkoop, de LEGO roadshow bezoeken, toffe auto’s bekijken, springen, dansen, klimmen, timmeren en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook Kroki ontmoeten, de mascotte van de organisatie.”

Programma
Het programma is als volgt deze festivaldag: tussen 10.00 en 11.00 uur aankomst terrein met de zeepkisten. Vanaf 10.20 uur worden de zelfgemaakte zeepkisten gecontroleerd door middel van een technische keuring. Dan is het vanaf 10.30 tot 11.30 uur tijd om te gaan testrijden met je zeepkist. Vervolgens volgt de warming up voor coureurs en belangstellenden, waarna om 11.45 uur de officiële opening plaatsvindt van de Skandia Zeepkistenrace, die duurt van 11.50 tot 17.50 uur. Tussen 18.00 en 18.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Het festivalterrein gaat om 11.00 uur open.

“Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder onze donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Wilt u, zakelijk of privé, ook onze initiatieven steunen? Word dan Vriend van onze Stichting.”

Alle informatie over het festival, het programma, camping, zeepkistenrace en kofferbakverkoop kunt u vinden http://www.zeepkistenracefestival.nl/