Stedendriehoek

Optimale behandeling van voetklachten door samenwerking voetspecialisten

Ongeveer 57 procent van de Nederlanders krijgt te maken met voetklachten. Jaarlijks stijgt dit aantal. Gelukkig kunnen deze klachten worden verholpen of zelfs worden voorkomen door een expert in schoentechniek. Een orthopedisch schoenmaker zorgt voor maatwerkoplossingen. U kunt hierbij denken aan orthopedische schoenen. Aangepaste schoenen helpen ook bij het verminderen of verhelpen van rugklachten of pijnlijke gewrichten in de benen. Voor iedere leeftijd is er een oplossing mogelijk. Zowel volwassenen als kinderen kunnen dan weer pijnvrij wandelen, bewegen en spelen. Dankzij de samenwerking van voetspecialisten, ontstaat ook voor u een maatwerkproduct.

Samenwerking tussen orthopedische schoenmakers en podotherapeuten
Iedere voet en iedere klacht is anders. Zo kijken orthopedisch schoentechnici naar uw klacht. Om orthopedische problemen aan te pakken werken orthopedisch schoentechnici vaak samen met podotherapeuten. Een gecombineerd consult is aan te bevelen bij klachten aan uw voeten, knieren, heupen, enkels of rug. Op die manier versterken de twee specialismen elkaar. De nauwe band met podotherapeuten draagt bij aan uitvoerige probleemanalyses, vakkundige adviezen en optimale eindresultaten.

Wat doen podotherapeuten?
Podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit een (stands)afwijking aan de voeten, maar ook een verkeerd looppatroon en het niet goed functioneren van voeten en/of benen worden behandeld door een podotherapeut. Vaak vloeien uit deze klachten overbelasting van een spier of gewricht voort. De podotherapeut onderzoekt de aard van de klachten en vervolgens maakt hij een behandelplan. U kunt  hierbij denken aan behandeling gericht op steunzolen, ortheses, preventief schoenadvies, nagelbeugels of medical taping. Daarnaast behandelt een podotherapeut voetgerelateerde klachten of blessures van sporters en voetklachten als gevolg van diabetes, reuma, huidproblemen, nagelaandoeningen.

Wanneer naar de orthopedisch schoenmaker?
Als voetproblemen niet meer verholpen kunnen worden met steunzolen of aanpassingen aan uw schoenen, dan kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. U ontvangt van uw behandelend specialist een medische indicatie. Op uw eerste afspraak bij een schoentechnicus worden uw voeten gemeten, een voetafdruk gemaakt en worden uw persoonlijke en verzekeringsgegeven vastgelegd. Het verwijsbriefje van de arts geeft u aan de orthopedisch schoenmaker, zodat hij een machtiging kan aanvragen bij uw zorgverzekering en u in aanmerking komt voor vergoeding. Na goedkeuring worden uw leesten en passchoenen gemaakt en ontvangt u een pasafspraak. Deze afspraak is nodig om eventuele correcties in de schoenen te kunnen maken. Ook wordt het model en de kleur van de schoenen met u besproken. Zo ontwikkelt de orthopedisch schoenmaker voor u unieke aangepaste schoenen.