Stedendriehoek

Oproep applaus voor diegenen die ons land draaiende houden

STEDENDRIEHOEK – Na landen als Italie en Spanje wordt nu ook in Nederland de oproep gedaan tot een landelijk applaus voor alle zorgmedewerkers die dag en nacht klaar staan voor iedereen. Maar denk daarbij ook eens aan de mensen die onze supermarkten vol houden, die overuren draaien, vooral doordat mensen nog steeds blijven hamsteren.

Ongeacht of hun kinderen thuis moeten blijven van school, ongeacht de gezondheidsrisico’s die zij zelf lopen en ongeacht het aantal uren dat zij draaien; zij zijn er. En dat terwijl ze zelf vaak geen tijd om boodschappen te doen of ze vinden lege schappen in de supermarkt.

Onder andere LINDA. doet een oproep om dinsdagavond om 20.00 uur te applaudiseren voor de zorghelden. Maar eigenlijk dient het applaus voor meer mensen. En nee, hiervoor ga je niet naar een bijeenkomst met veel mensen, maar net als in andere Europese landen geef je je blijk van waardering door vanuit je raam, het balkon of vanuit de voordeur te applaudiseren. Voor iedereen die ervoor zorgt dat ons land blijft draaien.