Stedendriehoek

Oplevering 42 zorgappartementen Julianakwartier

APELDOORN – Explorius Vastgoedontwikkeling en Nijhuis Bouw hebben 42 zorgappartementen in het project Julianakwartier in Apeldoorn opgeleverd aan het Bouwinvest Healthcare Fund. De woningen zullen grotendeels worden verhuurd in het middenhuursegment aan zelfstandig wonende senioren die op afroep zorg nodig hebben.

De woningen liggen in het Julianakwartier, waar Bouwinvest eerder 106 woningen voor intensieve ouderenzorg (zorginstelling KleinGeluk) en gehandicaptenzorg (Zorginstelling Siza) kocht. Daarnaast bevinden zich in het Julianakwartier nog 89 grondgebonden woningen. De 42 nieuwe zorgappartementen zijn verdeeld over twee kleinschalige gebouwen.

In een van de gebouwen wordt een multifunctionele ontmoetingsruimte ingericht. Er komt ook een hospitality host als verbindende factor binnen de twee woon-zorgcomplexen. In het andere gebouw komt ook een commerciële ruimte, die zal worden gehuurd door de gemeente Apeldoorn voor Samen055. Dit is een gemeentelijke instantie waar bewoners uit de (directe) omgeving terecht kunnen als ze zorgen of vragen hebben op het gebied van welzijn, opgroeien en opvoeden, werk, geld of zorg. Op 5 april wordt het Samen055 officieel geopend. Geïnteresseerden kunnen dan even komen kijken tussen 16:00 en 18:00 uur.

Met de oplevering van deze twee woon-zorgcomplexen, genaamd Vlaanderen en Rodbard (vernoemd naar oud-doctoren van het Juliana ziekenhuis) , hebben Explorius Vastgoedontwikkeling en Nijhuis Bouw het Julianakwartier ook helemaal afgerond. Naast de woon-zorgcomplexen en grondgebonden woningen heeft Explorius Vastgoedontwikkeling in samenwerking met NTP ook de openbare ruimte ontworpen, ingericht en opgeleverd aan de gemeente Apeldoorn.

Op de plek waar voorheen het Juliana Ziekenhuis was gehuisvest is nu een dynamische woonwijk ontstaan met behoud van beeldbepalende en monumentale bomen. Voor elke generatie is er plek in de vorm van huur, koop- en / of zorgwoningen. Met het onthullen van twee authentieke natuurstenen dekzuilen van de oorspronkelijke toegangspoort van het Julianaziekenhuis, op twee nieuwe gemetselde penanten door Wethouder Anja Prins, is de cirkel spreekwoordelijk rond.