Stedendriehoek

Opleiding tot IVN natuurgids  

APELDOORN – “Woon jij in Apeldoorn of omgeving en ben je natuurliefhebber? Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer leren over de natuur, en deze kennis in een later stadium overdragen aan anderen? Overweeg dan eens de mogelijkheid om natuurgids te worden!”

IVN Apeldoorn is een lokale afdeling van de landelijke natuurvereniging IVN Natuureducatie. De afdeling organiseert geregeld natuurbelevingsactiviteiten, uiteenlopend van cursussen en excursies tot lezingen en natuurbeleving gericht op ouderen of kinderen. De ruggengraat van IVN Apeldoorn is de Natuurgidsenopleiding (NGO). Deze opleiding is opgebouwd uit twee delen, die samen enkele jaren duren en waar je wekelijks tijd in stopt.

Het is mogelijk om zonder vooropleiding in te stromen in NGO-1, die op donderdag 16 maart van start gaat. “Er is nog een aantal plekken beschikbaar, maar wees er op tijd bij. Later dit jaar is er nog een startmoment. NGO-1 is een flexibele opleiding. Je verdiept je natuurkennis en kennis van de Veluwe door deel te nemen aan een aantal verplichte cursussen. Daarnaast zijn er in het eerste jaar vier groepsbijeenkomsten samen met je medecursisten.”

“Afhankelijk van je eigen tempo kun je NGO-1 in één tot drie jaar doorlopen. Het vervolg is NGO-2 en na afloop van dit tweede deel ontvang je het officiële diploma IVN Natuurgids. Het doel van de opleiding is mensen opleiden van natuurliefhebber tot echte kenner. Daarnaast is het streven dat de nieuwe gidsen actief worden bij het organiseren van educatieve activiteiten binnen IVN Apeldoorn. Heb jij zin in deze uitdaging? Lees er meer over op onze website www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn/natuurgidsenopleiding-ngo/