Stedendriehoek

Opgelet! Snelweg A50 flink op de schop

Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat start op 30 mei met het groot onderhoud aan de snelweg A50 tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Vaassen in beide richtingen. De A50 krijgt een flinke opknapbeurt. Tijdens het merendeel van de nachten en weekenden wordt aan de weg gewerkt.

Het 11 kilometer lange traject wordt in verschillende fases aangepakt, waarbij forse verkeershinder ontstaat door een gedeeltelijke of volledige afsluiting van de snelweg. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten en een snelheidsbeperking van 70 of 90 kilometer per uur.

Vervanging asfalt

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de A50 tussen Beekbergen en Vaassen voor geluiddempend asfalt. “Daarnaast voeren we andere onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het aanbrengen van markeringen. Aan de viaducten in dit traject herstellen we voegen, voeren betonreparaties uit en vervangen of vernieuwen de vangrail, waar nodig.”

Werkzaamheden in fases

De werkzaamheden starten, van 30 mei tot 25 juni, met het traject tussen de aansluitingen Apeldoorn-Noord en Vaassen in beide richtingen. Doordeweeks zijn overdag altijd twee rijstroken per richting beschikbaar om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. In de nachten en weekenden is er een rijstrook minder beschikbaar.

Van 3 tot 12 juli is de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Apeldoorn in beide richtingen aan de beurt. Hierbij wordt de A50 gedurende vijf nachten volledig afgesloten in de richting van Zwolle en een weekend in de richting van knooppunt Beekbergen. “In de laatste drie weekenden van juli, vervolgens, werken we aan de parallel- en hoofdrijbaan van de A50 bij Apeldoorn, inclusief de op- en afrit Apeldoorn (24). Tijdens het werk aan de hoofdrijbaan wordt het verkeer over één rijstrook geleid met een snelheidsbeperking van 70 of 90 kilometer per uur.”

Tussen de fases worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals de op- en afbouw van de verkeerssystemen, (terug)plaatsen van vangrails en verwijderen of aanbrengen van tijdelijke pechhavens. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen afsluitingen.