Stedendriehoek

Opening kringloopwinkel Apeldoorn een groot succes

Op donderdag 6 oktober opende kringloopwinkel RataPlan in Apeldoorn. De eerste kringloopfans stonden al ruim voor openingstijd te popelen om naar binnen te gaan. Er stond de bezoekers niet alleen een uitgebreid kringloopassortiment te wachten maar er was daarnaast ook gedacht aan live muziek door The Bottles en heerlijke hapjes en drankjes. Om 11.00 uur werd de winkel officieel geopend door wethouder Werk en Inkomen gemeente Apeldoorn Sunita Biharie.

Een enthousiaste menigte voor de deur, niets is leuker voor de medewerkers van een winkel die voor het eerst opent. Bij binnenkomst werden de klanten hartelijk verwelkomd en er vielen meerdere a’s en o’s onder de bezoekers. ‘Wat een mooie spullen’ en ‘wat is het hier prachtig’ waren veelgehoorde opmerkingen. De opvallende presentaties van kringloopkoopjes zorgden voor een echte beleving en maakte dit winkelbezoek een waar avontuur!

Meer dan een kringloopwinkel
RataPlan Apeldoorn beschikt over twee verdiepingen en is ruim en overzichtelijk ingedeeld. Klanten kunnen bij deze winkel terecht voor kleingoed, meubels, boeken, kunst, elektronica, kleding en nog veel meer! Verder biedt de kringloop het concept RataPlant. Als je tóch geen groene vingers blijkt te hebben, kun je hier jouw planten een tweede leven bieden. Ook kan er tussen het winkelen door in de koffiecorner een kop koffie, thee of iets fris besteld worden met een heerlijk gebakje erbij! Het stopt dus niet bij het aanbod van tweedehands spullen, het is meer dan een kringloopwinkel.

Kringloop Kerstshow
En dat blijkt ook uit de kerstshow die voor donderdag 3 november op de planning staat. Dit is de jaarlijks terugkerende aftrap van de verkoop van kerstartikelen. Alle filialen van RataPlan richten een deel van de winkel in met de mooiste kerstartikelen. Het kan worden vergeleken met de kerstshows zoals bekend uit de tuincentra, maar dan met tweedehands artikelen en dus voor de leukste prijzen!

Samen voor meer werk
Bij RataPlan Apeldoorn zijn er, in samenwerking met Werkleerbedrijf Lucrato 20 werkplekken gecreëerd voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk. Stichting RataPlan biedt deze mensen een kans op een plek in de maatschappij en draagt bij aan de routine in het dagelijks leven. Verder worden er ook reguliere-, stage- en vrijwillige werkplekken aangeboden.


Doneren

Tot slot weten de inwoners van Apeldoorn die juist spullen over hebben de kringloopwinkel ook al goed te vinden. Wil jij ook jouw oude, nog bruikbare spullen doneren en daarmee een bijdrage leveren aan meer kansen voor medewerkers en milieu? Breng deze dan langs bij het magazijn van de winkel of maak een gratis ophaalafspraak via de website of door te bellen naar 088-8282782.

www.rataplan.nl