Stedendriehoek

Opening fitnesstrail park Zuidbroek

APELDOORN – Wethouder Nathan Stukker opent op Vaderdag, zondag 18 juni, om 14.00 uur een natuurlijke fitnesstrail in park Zuidbroek. Deze nieuwe sportfaciliteit is op initiatief van Stichting Vrienden van park Zuidbroek als sluitstuk van het park aangelegd. Het actieve openingsprogramma staat in het teken van vitaliteit voor de hele familie.

Wat gepland stond als speelplaats voor kleine kinderen, is uitgegroeid tot een volwaardig fitnessparcours voor het hele gezin. Gezien het gebrek aan sportieve buitenfaciliteiten in Zuidbroek heeft Stichting Vrienden van park Zuidbroek, daarbij gesteund door de Wijkraad, Scouting en professionals uit de wijk, er bij de gemeente op aangedrongen de plannen te wijzigen. In gezamenlijk overleg is een schitterend parcours van natuurlijke materialen ontworpen waarop een breed publiek kan werken aan verbetering van zijn conditie. Een Coopertest behoort tot de mogelijkheden.

Met het ambitieuze ontwerp werd het beschikbare parkbudget overschreden. Binnen de gemeente is is weliswaar dekking gevonden voor een deel van het tekort, maar er bleef een tekort. Om het ontbrekende bedrag te compenseren hebben vrijwilligers op 1 en 8 april de fietsenrekken en een stappalen parcours zelf gebouwd.

Om wijkbewoners kennis te laten maken met de fitnesstrail, vindt op 18 juni een actieve en feestelijke opening plaats. Het is de bedoeling dat er actief van het parcours gebruikt wordt gemaakt. In het kader van Vaderdag staat er een Family Obstacle Run op het programma. Vader en kinderen Stukker zullen daarbij laten zien wat ze waard zijn. Daarnaast zijn er demonstraties van het gebruik door professionele trainers.

Programma
14.00 uur Openingshandeling door wethouder Nathan Stukker
14.15 uur Family Obstacle Run via Stadsakkers
Kinderen ontvangen een leuk aandenken
15.45 uur Trekking welkomsloterij nieuwe Vrienden park Zuidbroek
16.00 uur Demonstratie gebruik Fitnesstrail dooe professionele trainers
17.00 uur Sluiting

Stadsakkers
De opening valt samen met de open dag van de biologische kwekerij Stadsakkers die direct nabij de trail is gelegen. De obstakelrace gaat via het terrein van Stadsakkers.
Met een bezoek aan beide activiteiten biedt park Zuidbroek een leuk dagje uit voor het hele gezin.