Stedendriehoek

Open huis dagen Israëlproducten

VAASSEN – Regelmatig zijn er vanuit het Israël Producten Centrum (IPC) uit Nijkerk open huis dagen voor de verkoop van producten uit Israël. Ook de familie Brummel uit Vaassen doet hier aan mee. Je kunt dan bij hen in de winkel Mayiem Chayiem komen om deze producten te bekijken of te kopen.

Er is van alles te koop, zoals sieraden, handdoeken, aardewerk, kaarsen, kruiden, schoonheidsproducten, speelgoed, diverse soorten wijn, sokken en gezondheidszooltjes. Met de aankopen steun je kleinschalige projecten in Israël.

Dit jaar is het extra aantrekkelijk om een kijkje te komen nemen, want het IPC bestaat 40 jaar. Om dit te vieren krijg je bij aankoop van elke € 10,- een spaarzegel. Een volle kaart (40 zegels) levert een verrassingspakket van Israëlproducten ter waarde van 40 euro op. Maar ook al spaar je slechts 10 zegels, dan ontvang je een mooie handdoek of 2 handdoeken bij 15 zegels.

Aartje en Jan zijn afgelopen jaar weer een maand naar Israël geweest om daar bij Aleh in de Negev woestijn, te helpen als vrijwilliger. Ze hielpen mee om kinderen en jong volwassenen die een meervoudige beperking hebben te verzorgen. “Deze kinderen, die veelal aan een rolstoel gekluisterd zitten en eigenlijk niets kunnen, maken tijdens hun dagbesteding diverse mooie artikelen, zoals wandhangers, sjaaltjes, kaarten en ringen. Ook deze artikelen kun je voor een redelijke prijs in de winkel in Vaassen kopen. Dit zijn hele leuke artikelen om iemand kado te doen voor bijvoorbeeld een verjaardag, en tevens helpt u daarmee de kinderen van Aleh in Israël.”

De open dagen zijn dinsdag 3 maart van 09.00 tot 15.00 uur, woensdag 4 maart van 13.00 tot 19.00 uur, donderdag 5 maart van 13.00 tot 19.00 uur, vrijdag 6 maart van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdag 10 maart van 09.00 tot 15.00 uur.

Kun je deze dagen niet, maar heb je toch belangstelling? Neem dan contact op met Aartje en Jan Brummel, Apeldoornseweg 27 in Vaassen, telefoon 0578-573145.