Stedendriehoek

Open dag begraafplaats Soerenseweg

APELDOORN – In 2019 is voor het laatst, in het kader van het weekend van de begraafplaats, een open dag georganiseerd op de begraafplaats Soerenseweg. In 2022 werd besloten dat dit landelijke initiatief geen vervolg zou krijgen. In 2023 heeft een aantal Apeldoornse bedrijven samen met de gemeente op eigen initiatief besloten dit in een nieuwe vorm voort te zetten. Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 9 september zal ook de begraafplaats aan de Soerenseweg geopend zijn. Tijdens die dag zullen niet alleen rondleidingen worden verzorgd, maar zullen ook diverse bedrijven zich presenteren met uitvaartgerelateerde producten.

De organisatie heet u op 9 september dan ook van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur. De verschillende bedrijven en organisaties zullen zich doorlopend presenteren. Een aantal van hen zal ook workshops organiseren. Om 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur zullen rondleidingen worden gegeven. Tijdens deze rondleidingen komt u niet alleen meer te weten over de verschillende mogelijkheden op de begraafplaats, maar zal de stadsdichter ook een voor deze gelegenheid geschreven gedicht voordragen. Er is ook een funerair deskundige aanwezig die u meer kan vertellen over de historische waarde van de begraafplaats.

Daarnaast heeft u deze middag de mogelijkheid om uw vragen rondom de uitvaart beantwoord te krijgen. Er zullen verscheidene standhouders aanwezig zijn die gedurende de middag hun mogelijkheden zullen presenteren. Voor meer informatie kunt u onze Facebookpagina in de gaten houden. De verschillende organiserende bedrijven en standhouders zullen zich hier alvast aan u voorstellen: https://www.facebook.com/weekvdbegraafplaats/?locale=nl_NL