Stedendriehoek

Open Campinadag bij boerderij De Weuste

TWELLO – Op maandag 20 mei, tweede pinksterdag, is het een beetje feest op boerderij de Weuste in Twello. Evert-Jan Aalpoel is deelnemer aan de Campina Open Boerderijdagen en opent die dag zijn deuren voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in het boerenleven. Evert-Jan vindt het belangrijk om mensen te informeren over het wel en wee binnen de veehouderij en ziet deze dag als een uitgelezen kans om bezoekers kennis te laten maken met het bedrijf, en de koeien natuurlijk.

Wat is er die dag te doen op jouw boerderij?
Evert-Jan: “De Campina Open Boerderijdag is een landelijk initiatief vanuit de zuivelproducent om een kijkje te geven bij eigenlijk de échte zuivelproducenten, de koeien. Er worden diverse rondleidingen gefaciliteerd, de bezoekers krijgen uitgebreide informatie over het reilen en zeilen op een boerderij en er zijn spellen voor de kinderen. De machinerie kan bekeken worden en er zijn skelters en vrijwilligers die schminken. Daarbij is er dit jaar een zuivelbar waar je Campinaproducten blind kunt proeven en worden er diverse kazen geserveerd. Dit alles vergezeld met een hapje en drankje. En hopelijk mooi weer!”

Waarom doe jij mee aan de open dag?
“Ik vind het leuk om aan mensen te laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat op een boerderij. Daar zijn nogal verschillende visies op en ik denk dat het belangrijk is om in gesprek te blijven. Ik laat mijn bedrijf graag zien! Uiteraard is dat spannend, want stel maar eens voor dat je je huis openstelt voor onbekenden. Of je kantoor! Maar ik heb er zin in. En de vrijwilligers ook.”

Dienen bezoekers zich vooraf aan te melden?
“Nee, stap lekker op de fiets en kom deze kant op, zou ik zeggen. Er kan geparkeerd worden met de auto, dat wordt allemaal geregeld.”

De open dag vindt maandag 20 mei (tweede pinksterdag) van 10.00 tot 16.00 uur plaats aan de Rijksstraatweg 142 in Twello. Toegang en parkeren is gratis. Rolstoelvriendelijk.