Stedendriehoek

Op een privéboot door de Amsterdam grachten

Ook tijdens de donkerste dagen van het jaar is het een geweldige belevenis om over de Amsterdamse grachten te varen. Huur een privé boot of ga mee met een reguliere grachtenvaart en geniet van winters Amsterdam tijdens het Light Festival.

Een uitje naar Amsterdam en daarbij gezellig over de grachten varen is toch alleen maar wat voor de lente en zomer? Nee hoor! Juist tijdens de donkere dagen in december en januari is Amsterdam op zijn best! De winterse sferen van de hoofdstad brengen gezelligheid en romantiek. Verken de eeuwen oude binnenstad vanaf het water en geniet tegelijkertijd van het beroemde Amsterdam Light Festival.

Wat is het Amsterdam Light Festival?

Tijdens het Amsterdam Light Festival worden de toch al zo pittoreske Amsterdamse grachten, de omliggende gebouwen en bruggen verlicht met duizenden lichtjes. Dit geeft een fantastische sfeer waarbij zelfs het water glinstert. Tijdens het Light Festival branden de lichtjes dagelijks van 17.00u tot 23.00 en dat duurt van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024. Gelijktijdig zijn er allerlei andere evenementen in de stad, zoals diverse kerstmarkten, een verlichte kerstboom op De Dam, een ijsbaan en natuurlijk kun je uitstekend shoppen in de bekende winkelstraten. Genoeg reden dus om een dagje Amsterdam juist in de winter te plannen!

Bewonder de Amsterdamse grachten vanaf het water

De beste manier om te genieten van de winterse sferen van de schilderachtige Amsterdamse grachten, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan vermeld, is vanaf het water. Varend over de grachten en de Amstel kun je heerlijk ontspannen naar al die lichtjes kijken en genieten van de gezelligheid en sfeer terwijl je met je vrienden, familie of geliefde kunt bijkletsen. Er zijn vele boottochten mogelijk in diverse soorten boten om uit te kiezen en het is ook mogelijk om een arrangement met onbeperkt glühwein, wijn, bier en fris te boeken. Een tocht duurt meestal rond 75 minuten.

Privéboot huren

Ben je met een grotere groep, bijvoorbeeld met een bedrijfsuitje of een familieaangelegenheid, en wil je op een luxe manier genieten van het winterse decor van de grachten, dan is het ook mogelijk om een privéboot te huren. Zo’n privéboot is al vanaf 20 personen te boeken. Zo’n Privé bootverhuur in Amsterdam regel je eenvoudig, snel en veilig via de website van flagshipamsterdam.com.

Keuze uit diverse soorten boten

Ook bij de privéboten kun je uit een aantal boten kiezen. Je kunt uit geheel overdekte salonboten kiezen voor respectievelijk 20, 30 of 100 personen of uit een open sloep. De kleinere salonboten zijn elektrisch aangedreven en daarmee ook nog eens een duurzame optie. Bij elk boottype is de schipper bij de prijs inbegrepen. Die vaart de route die je vooraf kiest, maar kan je natuurlijk ook verrassen door een eigen route te kiezen die je langs de mooiste plekjes brengt. Die kent hij immers als geen ander! Het is aan jou wat je kiest!

Ook kun je zelf bepalen hoe lang jullie willen varen, van 2 uur tot 5 uur en of je wilt opstappen in het stadscentrum of juist daarbuiten. Wil je genieten van het Light Festival, kies dan voor een afvaart tussen 17.00u en 22.00u. Alle boten worden aangeboden met een drankenpakket. De drankjes worden door jullie eigen host aangeboden. Zo hoef je zelf helemaal nergens voor te zorgen!