Stedendriehoek

Oorlogsverhalen delen tijdens lunch

TWELLO – Het is in 2020 precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetters. Tijdens dit bijzondere lustrum zoeken Omroep Gelderland en mijnGelderland naar bijzondere verhalen, persoonlijke geschiedenissen, documenten, beeldmateriaal en andere objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

WO2-cafés
Van 5 maart tot en met 15 april 2020 zijn er daarom WO2-cafés door de hele provincie. De tour voert langs zeventien Gelderse bibliotheken. Iedereen met een oorlogs- of bevrijdingsverhaal is van harte uitgenodigd langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding passen bij de lunchbijeenkomst.

Twellose verhalen
Op 17 maart is het WO2-café in de Bibliotheek in Twello. Tussen 12.00 en 14.00 zijn er historici en oorlogskenners aanwezig om de verhalen en objecten te beoordelen en om vragen te beantwoorden. Er is een meereizende expositie met bijzondere stukken van historische verenigingen. Omroep Gelderland doet verslag via radio en televisie. Een selectie van de verhalen uit de WO2-cafés wordt in de loop van het jaar via diverse kanalen gepubliceerd, onder andere via het cultuurhistorisch platform mijnGelderland en natuurlijk via Omroep Gelderland zelf.

Kom je ook?
Jouw verhaal, document of object inbrengen tijdens het WO2-café? Wees welkom op 17 maart om onder het genot van een broodje te vertellen en objecten te laten zien om de Tweede Wereldoorlog een gezicht te geven. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.