Stedendriehoek

Ook voor mondkapjes bent u welkom bij De Schaar

De Schaar aan de Asselsestraat 130 in Apeldoorn is al 35 jaar een begrip in Apeldoorn en wijde omgeving. Het is het perfecte adres voor kledingreparaties, wol, fournituren en garen. De ronde houten tafel die prominent in de winkel staat, vol met naaimachines en stoffen, laat zien dat hier veel gebeurt. Klosjes garen en knopen liggen klaar om te worden verwerkt.

Eef van Schie, eigenaresse van de winkel, runt het naaiatelier met haar vaste medewerkster Ting. Er wordt veel werk verricht bij De Schaar. Klanten kunnen hier terecht voor allerhande vermaakwerk en reparaties. Dit houdt niet op bij het korter of langer maken van een broek, maar ook het op maat maken van kostuums, jurken en rokken en reparaties van – bijvoorbeeld – motorkleding behoren tot de werkzaamheden. Ritsen in jassen of kussenhoezen zetten, een wiegje bekleden of een trouwjurk aanpassen? De Schaar biedt een ruime keuze uit diensten.

Dit jaar heeft het team van De Schaar een doorgaans drukke periode aan zich voorbij zien gaan, omdat zowel de gala’s in het voortgezet onderwijs als ook het gros van de trouwerijen werden afgeblazen, met al het gemiste vermaakwerk van jurken en kostuums als logisch gevolg. “Gelukkig waren er trouwe klanten die juist in deze periode hun kussenhoezen en gordijnen kwamen brengen om te laten vermaken, om ons aan de gang te houden.”

Eef lacht breeduit; haar kenmerkende vrolijkheid heeft niet te lijden gehad onder de coronacrisis. “We gaan de zomer in en inmiddels zijn de eerste opdrachten binnen om lange broeken te verstellen naar korte broeken.” Maar er is méér, en ook nog corona-gerelateerd: “Al heel snel na de invoering van de eerste RIVM-maatregelen kregen we via de school van een van mijn kinderen in Apeldoorn de vraag of we mondkapjes konden maken. En via mijn dochter in Huissen konden we ook met mondkapjes aan de slag voor Buurtzorg in de regio Nijmegen. De kapjes maken we nu nog steeds, gewoon privé voor klanten die daar om vragen. Mensen leveren kussenslopen en oude lakens aan en dan kunnen wij aan de naaimachine.”

Met wellicht net zo’n warme zomer in het verschiet als vorig jaar, schiet De Schaar graag te hulp met het korter maken van mouwen aan uw overhemden of het inkorten van uw spijkerbroek. “Even uw kleding oppimpen voor de zonnige dagen.”

De Schaar is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie via de website www.deschaarapeldoorn.nl en telefoon 055-5223105.