Stedendriehoek

Onverwachte ontmoetingen in de Week van de Dialoog

APELDOORN – ‘Onverwachte Ontmoetingen’ is dit jaar het thema van de Week van de Dialoog. In Apeldoorn vindt deze van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november plaats. Écht naar elkaar luisteren, met behulp van dialoog, staat deze week centraal.

“Waar moet je aan denken bij dit thema? En wat voor onverwachte ontmoetingen heb je meegemaakt in onze stad Apeldoorn? Over jouw associaties en ervaringen gaan we in gesprek, wandelend of zittend en pratend of luisterend. De Week van de Dialoog vindt plaats door heel Nederland op allerlei plekken, van buurthuis tot schoolklas en van vergader- tot huiskamer. Praat je mee?” aldus de organisatie.

In de Week van de Dialoog luisteren en praten inwoners van Apeldoorn met elkaar op diverse locaties in de stad. “Dat doen we op een inclusieve manier. We discussiëren niet, maar gaan de dialoog aan. Dat betekent dat er ruimte is voor ieders inzicht, verhaal of mening. Getrainde dialoogbegeleiders faciliteren de gesprekken. Zij zijn getraind op het zorgen voor een open gesprek waar we van elkaar leren en inzichten willen verbreden. Ideaal voor wie zijn blik wil verbreden en mede-Apeldoorners op een andere manier wil leren kennen.”

Het gespreksthema is dit jaar dus ‘Onverwachte Ontmoetingen’. “Graag nodigen we alle Apeldoorners uit elkaar op te zoeken op een van de locaties die met de Week van de Dialoog meedoen en uit te zoeken wat jullie ervaringen met onverwachte ontmoetingen zijn. Neem gerust iemand mee: je buurvrouw, vriend of vriendin, partner of collega. Twijfel je nog? Vele deelnemers noemen de dialoog een ‘fijn en open gesprek waarin iedereen gehoord wordt’. Veel organisaties in Apeldoorn doen mee aan het initiatief en hebben een ruimte beschikbaar gesteld waar Apeldoorners met elkaar in gesprek kunnen gaan. Alle organisaties dragen bij aan het thema, waardoor elke locatie weer anders is en inspirerend voor het gesprek en dialoog.”

Kijk op de website www.samenspraakapeldoorn.nl waar er dialogen worden georganiseerd. Via de website kan men zich ook aanmelden.