Stedendriehoek

Ontwikkel je in de zorg of kinderopvang

APELDOORN/DEVENTER – De arbeidsmarkt verandert continu, zeker met de komst van technische vernieuwingen en digitalisering. Bij Aventus kijken ze goed naar hoe banen veranderen en passen ze het onderwijs daarop aan. Ze laten niet alleen jongeren, maar ook volwassenen meebewegen, zodat ook zij breed inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. De zogenaamde Leven Lang Ontwikkelen-programma’s van Aventus helpen je op weg: van bijscholing tot omscholing, en van lange tot korte trajecten. 

Waarom is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen? Berry Lodder, sectordirecteur Zorg & Welzijn, vertelt: “Samen met onze partners uit de regio leiden we mensen op voor beroepen die aansluiten bij de praktijk. Elke dag zorgen we ervoor dat studenten goed inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt. Ook moedigt de overheid je aan je te blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan: een leven lang ontwikkelen dus. Aventus heeft daarom voor bijna alles sectoren een passend programma, welke leeftijd je ook hebt.”

Een leven lang ontwikkelen zorgt voor meer betrokkenheid bij je werk. Je verdiept je namelijk in een onderwerp uit jouw interessegebied. Het gevolg? Meer werkgeluk én de realisatie dat leren ontzettend leuk is. Daarbij krijg je voldoende begeleiding van kundige docenten zodat je het traject goed kunt afronden.

Leertraject op maat

De Leven Lang Ontwikkelen-programma’s zijn leertrajecten op maat. Oftewel: als een organisatie of instelling een opleidingsvraagstuk heeft, bedenkt Aventus oplossingen met een leerwerktraject. Dat kan een traject van een aantal jaar zijn, maar ook een los certificaat, een cursus of in-company opleiding. Precies waar jij en de organisatie waar je werkt – of wilt werken – behoefte aan hebben. Aventus richt zich daarbij vooral op kansberoepen zoals in de sectoren zorg en techniek, maar ook in andere sectoren zien ze steeds meer aanvragen en studenten.

Ook aan de slag?

Wil je een (deeltijd)opleiding of cursus volgen? Of wil je een certificaat halen? Dat kan! Er zijn verschillende financiële regelingen die je helpen om een leven lang te ontwikkelen. Denk aan subsidiemogelijkheden voor particulieren, het STAP-budget, het Leerwerkloket, RMT de Regio Werkt Door, het Levenlanglerenkrediet.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden in de zorg? Of heb je altijd al in de kinderopvang willen werken? Tijdens de Aventus Meet & Greet: Zorg en kinderopvang maak je kennis met zorginstellingen en kinderopvangorganisaties in Deventer en Apeldoorn. Je ontdekt welke werk- en opleidingsmogelijkheden je hebt, hoe je je kunt ontwikkelen en welke leertrajecten daarbij passen. Met het huidige personeelstekort en de toenemende vraag naar meer kinderopvangpersoneel, is het belangrijk dat meer mensen zich (om)scholen voor deze branche. Dankzij de samenwerkingen van Aventus kun je extra snel opgeleid worden.

Op donderdag 13 april van 16.30 tot 20.30 uur ben je welkom bij Aventus aan de Laan van de Mensenrechten 500 in Apeldoorn, en bij Aventus aan de Middelweg 50 in Deventer. Meld je aan via aventus.nl/meet_greet_zorg_welzijn.