Stedendriehoek

Ontwerpers van De Babbel houden interieur up-to-date

Met meetlinten en boeken vol stalen loopt het gezelschap naar de ingang in de serre. Op deze plek vinden al vijftien jaar lang – dag en nacht – gasten hun weg naar gezelligheid. Maar al dat geloop laat sporen na. Hier en daar ontbreekt een lampenkap. Het gordijn, dat gasten moet beschermen tegen koude wind, hangt er verloren bij. Om over de vloerbedekking nog maar niet te spreken. Die is op sommige plekken helemaal kaal.

Robin en Ageeth Bliault, interieurontwerpers van Scorpio Design, bekijken op hun gemak de toestand van de zaak die zij vijftien jaar geleden ontwierpen. “Als je hier rondloopt is het volledige  concept nog precies zoals we het bedacht hadden”, concludeert Ageeth trots.

Andy Thornton
“De inrichting van De Babbel komt grotendeels van het interieurbedrijf van Andy Thornton”, vertelt Robin. “Alles is op maat gemaakt en van onverwoestbare Engelse kwaliteit. Mede daardoor komen we vaak pas na flink wat jaren weer terug bij een zaak om vernieuwingen door te voeren.”

Vloerbedekking
“Die vloerbedekking in de serre, daar moet nu wel echt wat aan gebeuren”, vindt Ageeth. Twee grote mappen vol stalen komen op tafel. “Er ligt nu rood… Misschien tijd voor een ander kleurtje?”

Vandalisme
Na het opmeten van de vloer en een discussie over een nieuwe kleur verplaatst het gezelschap zich naar de eerste bar. Daar bevindt zich het – volgens eigenaar Jacco Talen –  meest gesloopte object van De Babbel, namelijk de lamp op de bar direct naast het opstapje. “Mensen gaan eraan hangen”, weet Jacco. “En hoe later op de avond des te zwaarder men wordt.” Na een uitgebreide rondgang zijn alle gebreken genoteerd, oplossingen aangedragen én nieuwe ideeën bedacht. In de komende tijd worden de plannen concreet gemaakt, krijgt De Babbel een fris nieuw jasje en kan er dan zeker weer flink wat jaren tegenaan.