Stedendriehoek

Ontmoetingsdienst met Andries Knevel in de Grote Kerk

APELDOORN – Op zondag 12 november gaat Andries Knevel voor in een Ontmoetingsdienst in de Grote Kerk van Apeldoorn. Deze diensten worden al jaren op de tweede zondag van de maand gehouden. Ze kenmerken zich door eigentijdse muziek en een laagdrempelige verkondiging van het evangelie.

Drs. Andries Knevel (65) is theoloog, schrijver en radio- en televisiepresentator. Hij is de voormalig programmadirecteur van de EO. Opgegroeid in een christelijk-gereformeerd gezin, studeerde hij economie aan de VU, waar hij overtuigd christen werd en de overstap maakte naar de studie theologie. In zijn vrije tijd is hij een fervent lezer en zeer geïnteresseerd in het thema geloof en wetenschap. Andries is getrouwd en heeft drie kinderen, is belijdend lid van de Christelijk Gereformeerde Kerken en bezoekt regelmatig de internationale gemeente Crossroads.

Het thema van de viering is: Bono en de Psalmen. Het is bekend dat vele teksten van U2 christelijk zijn geïnspireerd. Recentelijk maakte U2-zanger Bono een videoserie over de Psalmen, kunst en aanbidding. De uitspraken die hij daarin deed, liegen er niet om: “De Psalmen zijn liederen van barmhartigheid, vrede, woede, tranen, zoeken en nederigheid”. Ook de tekst van het overbekende nummer ‘40’ is regelrecht afgeleid van Psalm 40. Andries Knevel zal de kerkgangers tekst en uitleg geven hoe de Psalmen uit de bijbel van toen kunnen worden ingepast in ons huidige leven. De muziek wordt verzorgd door de Ontmoetingsband,waarbij het majestueuzeBätz-Witte orgel als een synthesizer onder de muziek van de band ligt.

Vanaf 09.30 uur staan de deuren van de kerk aan de Loolaan wijd open voor een ieder die geïnteresseerd is in religie, in muziek en zang, maar ook voor een ieder die op zoek is naar rust en bezinning, geloof, hoop en veel liefde.