Stedendriehoek

Ontmoeten en verbinden in mannengroep

APELDOORN – Mannentijd houdt op zondag 24 september de eerste bijeenkomst van een nieuwe mannengroep in de regio. Het thema is ‘Ontmoeten en Verbinden’.

“Eens in de ongeveer 6 tot 8 weken komen we samen met deze nieuwe mannengroep. Daarbij gaan we aan de hand van een thema met elkaar in gesprek. Vaak maken we gebruik van een werkvorm zoals boogschieten, percussie, tekenen en inspiratiekaarten. Deze werkvormen bieden een mooie inleiding in thema’s als bezieling, doelgerichtheid, gezin van herkomst, spiritualiteit, relaties en betekenis. Als het kan doen we dit lekker buiten, maar indien nodig binnen.”

Iedere bijeenkomst ontstaan er prachtige gesprekken. “Kwetsbaarheden en intieme ervaringen worden gedeeld. Er wordt echt geluisterd en goede vragen gesteld. Er wordt bevestigd en (mannen-eigen) geadviseerd of uitgedaagd. Altijd in oprechte veiligheid en alles met respect voor de verschillen die we meebrengen. Na zo’n bijeenkomst gaan we met een gevoel van verbondenheid en dankbaarheid weer uit elkaar. Het is een enorme rijkdom dit te mogen ervaren en met elkaar te organiseren. Het samenzijn met een groep mannen werkt transformerend.”

Inmiddels verzorgt Mannentijd al enige jaren deze mannengroepen in de regio Midden-Holland. “De ervaring leert dat het hard nodig is om met mannen samen te komen in deze steeds meer feminiene maatschappij. De opbrengst is dat je leert om bewuster als man in het leven te staan, zodat je in balans, met meer betrokkenheid en aandacht van betekenis kan zijn voor je partner, gezin, familie, jongeren, vrienden en de wereld om je heen. Hierdoor haal je meer voldoening uit je leven als man, partner, vader, opa, mentor, vriend of professional.”

“Zondagochtend 24 september starten we in het dorpshuis van Radio Kootwijk. Wil je meer weten of aansluiten? Kijk op onze website Mannentijd.nl.”