Stedendriehoek

Ontdek het slimme wonen-comfort

Onze manier van wonen wordt steeds slimmer. We maken gebruik van allerlei geautomatiseerde oplossingen in huis om het wooncomfort te vergroten. Denk aan de slimme thermostaat die we op elk moment op afstand aan kunnen zetten of programmeren, zodat als we altijd prettig binnenstappen. Of denk aan de video-deurbel die het mogelijk maakt om met degene die voor de deur staat te communiceren. Dit zijn nog maar een paar mogelijkheden. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van domotica.

Domotica: wat is het?
Een domoticasysteem verbindt de elektronica in huis met elkaar en kan daardoor processen automatiseren. Met een druk op de knop kun je een handeling geautomatiseerd uit laten voeren. Het is een volgende stap in de ontwikkeling van de Smart Home producten zoals de slimme thermostaat en de video-deurbel. Om je een beeld te geven van wat mogelijk is met domotica nemen we een Satel alarmsysteem als voorbeeld. Dit is een beveiligingssysteem voor je woning dat niet alleen met deursensoren en bewegingsmelders werkt. Het systeem is ook gekoppeld aan ramen en deuren, die je automatisch kan laten sluiten. We kennen allemaal die twijfel die soms toeslaat als je net gearriveerd bent op je vakantiebestemming. Heb ik de deur wel op slot gedaan? Met een domoticasysteem kun je dit op afstand controleren of vergrendelen. Dit levert je direct een stukje comfort op. Naast beveiliging zijn er vele andere toepassingen voor domotica. De mogelijkheden zijn eindeloos, voor wonen en op de werkvloer!

Elk domotica systeem is uniek
Waar denk jij aan als we het hebben over het comfort omtrent jouw woning, kantoor of bedrijfspand? Hoe zou je die het liefst willen automatiseren? Vind je het belangrijk dat de toegang optimaal beveiligd is tegen ongenode gasten? Ga je graag meer bewust met energie om en wil je dat alle elektra en lichten automatisch uitgaan als je naar bed gaat of als je het pand verlaat? Vind je het fantastisch dat de gordijnen automatisch open- en dichtgaan als het schemerig wordt of als de zon opkomt? Is klimaatbeheersing iets voor jou? Daarbij wordt de temperatuur in de ruimte gecontroleerd door een domoticasysteem dat de verwarming, de airco en de ramen bedient.

Ieder mens heeft zijn eigen ideeën en wensen voor optimaal woon- en werkcomfort. Al deze wensen zijn te vertalen in een systeem op maat. Dit laat je doen door een domotica specialist zoals Comfortica. Die heeft de ervaring en de kennis om een domotica-oplossing in te richten die compleet op jou en je woning of pand is afgestemd. Ze nemen je mee in de mogelijkheden van een domoticasysteem en geven advies over wat voor jou het beste kan werken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden!