Stedendriehoek

Ons Huis bouwt aan gemengde wijk in Zuidbroek

Woningcorporatie Ons Huis bouwt samen met Nikkels bouwbedrijf aan een gemengde wijk in Zuidbroek. Daar mixen zij 34 betaalbare huurwoningen met 10 vrije-sector-koopwoningen. Hiermee past het project naadloos in het streven van Ons Huis om in de hele stad – ook op nieuwbouwlocaties – bij te dragen aan een diverse samenleving waar mensen met een verschillende achtergrond, inkomen en opleiding elkaar tegenkomen en met elkaar samenleven

Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Ons Huis: “Werken aan veerkrachtige wijken is de komende jaren leidend in ons denken en doen. Een van de manieren waarop we als woningcorporatie wijken veerkrachtig willen maken en houden, is door te zorgen voor diversiteit. We streven in de hele stad – ook op de nieuwbouwlocaties – naar een samenleving waar mensen met een verschillende achtergrond, inkomen en opleiding elkaar tegenkomen en met elkaar samenleven. Daarom zijn we blij dat we met Nikkels een overeenkomst konden sluiten voor een project met een mix van betaalbare huurwoningen met vrije-sector-koopwoningen.”

Bijna energieneutraal

Het project in plan De Wingerd komt aan de Terwoldseweg in de wijk Zuidbroek. De mengvorm bestaat uit woonblokken met op de kop vrije-sector-koopwoningen en sociale huurwoningen als tussenwoningen. De sociale huurwoningen krijgen een huur onder de huurtoeslaggrens en zijn bijna energieneutraal.

Veel vraag

Ons Huis is sowieso blij met elke kans om huurwoningen te bouwen. Jongstra: “Ook in Apeldoorn is de vraag naar betaalbare huurwoningen groot. De komende jaren moeten er minstens 225 sociale huurwoningen per jaar bijgebouwd worden. Met deze woningen – maar ook met andere nieuwbouwprojecten van de gezamenlijke corporaties in de stad – dragen we ons steentje bij.”

Planning

De bouw van de eerste fase is gestart en bestaat uit 6 vrije-sector-koopwoningen en 15 sociale huurwoningen. De tweede bouwfase (19 huurwoningen en 4 koopwoningen) start eind 2021. De eerste huurwoningen worden naar verwachting eind 2021, begin 2022 opgeleverd. Zoals gebruikelijk loopt de verhuur via Woonkeus Stedendriehoek. De vrije-sector-koopwoningen worden verkocht door Nikkels via makelaar Nieuwbouw Centrum Apeldoorn.