Stedendriehoek

Online vermaak voor kinderen

STEDENDRIEHOEK – Van online dierenles tot online kookles. Nog nooit zijn er in korte tijd zoveel online initiatieven opgezet om kinderen en volwassenen te vermaken.

Vooral nu tijdens de ‘coronaperiode’, waarbij veel ouders met kinderen thuis zitten zal dit online geweld een verademing zijn. Een aantal ideeën die kinderen zelf of met hun ouders kunnen doen.

Dierenles van Freek Vonk
Freek Vonk, bekend van zijn avonturen met wilde dieren, geeft sinds de coronacrisis online les over zijn favoriete dieren. Zijn lessen kun je volgen op zijn YouTube-kanaal: Freek TV.
Freek neemt zijn taak als leraar serieus, want elke les wordt afgesloten met huiswerkopdrachten.

Voorleesfilmpjes
Op diverse YouTube-kanalen, waaronder het kanaal van Bol.com worden boeken voorgelezen. Dit gebeurt onder andere door Monique Smit. Elke week zijn er nieuwe voorlezers.

Kinderkookles
Op Instagram geeft kookboekenauteur Susan Aretz een kookles voor kinderen. De recepten zijn eenvoudig en gericht op kinderen. De kooklessen zijn te volgen via de stories op Instagram.

Muziek maken
Misschien heb je nog wel een oude blokfluit op zolder liggen of een ander muziekinstrument. Stof dit af en ga er mee aan de slag. Als je geen muziekboek hebt kun je online uiteraard genoeg lessen vinden om aan de gang te gaan.