Stedendriehoek

Online kerstcadeaus kopen – 5 tips

Nu de kerst er weer aankomt, begint het online shoppen voor kerstcadeaus natuurlijk ook weer. Om je veel irritatie en vertragingen te besparen, geven we je hier 5 essentiële tips die je in acht moet nemen bij het online kopen van kerstcadeaus!

Shoppen in het buitenland
Hoewel het wellicht wat langere levertijden met zich meebrengt, kan shoppen in het buitenland zeer voordelig zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor de kerstcadeaus. Om shoppen in het buitenland mogelijk te maken, kan het echter zijn dat online verkopers rekening houden met jouw fysieke locatie. Dit doen zij door gebruik te maken van jouw IP-adres. Gelukkig voor jou kun je dit eenvoudig verbergen door gebruik te maken van een VPN. Wanneer je namelijk verbinding maakt met een VPN server, neemt jou device de locatie van deze server aan. Hierdoor kun je producten met hoge kortingen scoren. Kijken we bijvoorbeeld naar het sporthorloge van Garmin, de Fenix 6S Pro, dan zien we al snel een groot prijsverschil tussen Nederland en Duitsland. Waar in Nederland de prijs op €640 blijft steken, ligt de prijs bij de Media Markt in Duitsland bijvoorbeeld op €543.85. Dit scheelt bijna €100! Toch lekker wanneer je bedenkt dat de kerstdagen al duur genoeg zijn!

Kies voor zelf inpakken
Waar je natuurlijk kunt kiezen voor het zelf maken van een creatief kleinigheidje, kun je er ook voor kiezen om het cadeau zelf in te pakken. Dit zorgt voor twee voordelen. Allereerst zijn er genoeg winkels die een vergoeding vragen voor het inpakken van een cadeau. Doe je het zelf, dan kun je hier al wat kosten mee besparen. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om zelf te kiezen welk cadeaupapier je gebruikt. Veel online webshops gebruiken namelijk standaard cadeaupapier. Wanneer je zelf het cadeaupapier uitkiest, ben je niet alleen een stuk flexibeler maar kun je ook gaan voor een uniek printje!

Koop het hele jaar door
Natuurlijk vereist de kerst iets speciaals. Dit betekent echter niet dat je het cadeau pas vlak voor kerst hoeft te kopen. Het is daarom ook te adviseren om cadeaus gedurende het hele jaar te kopen. Is een product plotseling een stuk goedkoper in september, dan kan het geen kwaad om het product dan al aan te schaffen. Hierdoor bespaar je een hoop geld en loop je niet het risico dat het cadeau richting de feestdagen een stuk duurder wordt. Let er wel op dat degene voor wie het cadeau is bestemd niet plotseling dat cadeau koopt! En natuurlijk het belangrijkste voordeel van het hele jaar door cadeaus kopen! Je kunt eenvoudig de prijzen via het internet vergelijken, ongeacht de locatie. Ook al is een cadeau een stuk duurder bij de winkel op de hoek, het internet zorgt ervoor dat ditzelfde cadeau 100 kilometer verderop een stuk goedkoper is, maar toch binnen handbereik is!

Kijk eens rond bij de kringloopwinkel
Ook een kijkje bij de kringloopwinkel kan geen kwaad. Zeker wanneer je op zoek gaat naar iets duurzaams én iets goedkoops, is de kringloopwinkel een mooie optie. Hier vind je vaak nog veel spullen die een tweede kans verdienen én die ook nog eens enorm nuttig zijn. Wil je niet de enige zijn, maak er dan een regel van wanneer je bijvoorbeeld aan surprise begint. Wanneer iedereen een cadeau van de kringloopwinkel koopt, help je hen uit de brand en hoeft het niet eens duur te zijn.

Bepaal het budget
Over duur gesproken; het is ook aan te raden om een budget te hanteren. Koopt iedereen een cadeautje voor elkaar, dan kan het op een gegeven moment aardig in de kosten lopen. Door met elkaar een budget te bepalen, zorg je ervoor dat het voor iedereen behapbaar blijft. Vaak gaat het natuurlijk om het gebaar en hoeft een cadeau niet extreem duur te zijn. Wanneer je er echter voor kiest om geen budget te hanteren, kan dat ervoor zorgen dat de één met veel duurdere cadeaus aan komt zetten dan de ander.