Onderwijs

Studenten van Aventus koken samen met chef-kok van restaurant Zenith* ter ere van het 25-jarig bestaan

4 februari 2025 hebben studenten van Aventus een bijzondere ervaring opgedaan door samen te koken met een chef-kok van het gerenommeerde restaurant Zenith. Dit bood 10 studenten van de opleiding Zelfstandig Werkend Kok en 5 studenten van de opleiding Aankomend Gastronoom-Sommelier een leerzame en inspirerende dag in de keuken.

Restaurant Zenith, gevestigd in Apeldoorn, werd gevraagd om samen met de studenten een diner te verzorgen ter ere van het 25-jarig jubileum van Aventus. Onder begeleiding van chef-kok Joey, gastvrouw Jody en hun team hebben de studenten verschillende gerechten bereid met een selectie begeleidende wijnen. Het diner bestond uit twee amuses en maar liefst drie gangen in het restaurant van Aventus.

De aanleiding voor dit speciale diner was het 25-jarig jubileum dat Aventus dit schooljaar viert. Er waren studenten en collega’s uitgenodigd die geselecteerd waren door andere collega’s om in het zonnetje gezet te worden. Samen met Ellen Marks vormden zij 25 gasten die konden aanschuiven aan dit luxe diner.

De bediening speelde ook een cruciale rol tijdens dit diner. De studenten leerden niet alleen over het bereiden van gerechten, maar ook over de essentiële vaardigheden in de bediening. Dit benadrukt het belang van een goede samenwerking tussen keuken en bediening om een totaalervaring voor de gasten te creëren.

De chef-kok vertelde trots over zijn restaurant, dat hij samen met zijn vrouw in oktober 2020 heeft geopend. Ondanks de uitdagingen van de lockdown, hebben zij een succesvolle periode achter de rug. Restaurant Zenith heeft inmiddels een Michelinster behaald en is toegetreden tot de prestigieuze Le Patron Cuisinier Groep. Een bijzonder detail is dat hun jonge sous-chef, die ook van Aventus afkomstig is, zich in korte tijd heeft opgewerkt binnen het team. Joey vertelt: “Ik hoop dat wij de studenten hebben geïnspireerd om hun potentieel te benutten en verder te ontwikkelen in de culinaire wereld.”

Ellen Marks, voorzitter College van Bestuur, is enthousiast over de samenwerking: “De studenten hebben veel geleerd en genoten van de ervaring. Het is belangrijk om studenten deze ervaringen op te laten doen. En het is mooi voor de gasten om op deze manier in het zonnetje gezet te worden.”