Onderwijs

Maatschappijbeeld van kinderen verbreden  

APELDOORN – Kids College Apeldoorn (KCA) is een weekendschool voor nieuwsgierige kinderen die op 24 zondagmiddagen een boeiende wereld in willen duiken. De lessen worden gedragen door enthousiaste gastdocenten, die het maatschappijbeeld van kinderen tussen 9 en 13 jaar verbreden.

Actief programma

“Onze lessen kenmerken zich door het actieve karakter. Aan de hand van opdrachten, gebaseerd op de dagelijkse praktijk, laten gastdocenten onze leerlingen hun beroep ervaren. Daardoor krijgen de kinderen een bredere kijk op hun toekomst en ontdekken zij waar hun talenten en interesses liggen”, zegt Mariët Becker Hoff-Geurts, projectcoördinator KCA. Deelname aan KCA is gratis. Wel wordt van de kinderen verwacht dat ze iedere les aanwezig zijn en actief meedoen.

Aanmeldingen 2023-2024 gestart

Weekendschool Kids College Apeldoorn is onlangs gestart met de werving en selectie voor leerlingen van het nieuwe schooljaar. “Onze weekendschool biedt leerlingen vanaf groep 7 uitdaging door kennis te maken met een voor hen vaak onbekende wereld”, aldus Mariët. Kids College Apeldoorn is de weekendschool voor gemotiveerde, enthousiaste en leergierige kinderen die gebaat zijn bij een extra steuntje in de rug. Voor meer informatie of aanmelden: www.kidscollegeapeldoorn.nl.

Vrijwilligers gezocht

“KCA is tevens op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons team kunnen komen versterken. Als vrijwilliger van KCA werk je (tegen een vergoeding)  minimaal twaalf zondagmiddagen per jaar in een vast team. Samen met je collega’s ondersteun je onze leerlingen en gastdocenten tijdens de lessen. Heb je interesse of heb je vragen, stuur dan een berichtje naar projectcoordinator@kidscollegeapeldoorn.nl.”

Gastdocenten/bedrijven gezocht

Tenslotte staat KCA open voor nieuwe, enthousiaste gastdocenten die iets willen vertellen over hun vakgebied.  KCA bezoekt op de zondagmiddagen ook bedrijven/instellingen, om zo samen met de kinderen een kijkje te nemen op de werkvloer. En hun beeld van de maatschappij te verbreden. “Vindt u het leuk om iets te vertellen over uw beroep of wilt u het bedrijf openstellen voor onze leerlingen, neemt u dan gerust contact op met Mariët Becker Hoff-Geurts via projectcoordinator@kidscollegeapeldoorn.nl, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.”