Stedendriehoek

Kinderparadijs Malkenschoten introduceert gezondere menukaart

Carla Maessen, Linda Schonewille en Peter Vaandrager ondertekenen ‘Gezond Uit’ ambitie onder toeziend oog van Binky.

Op maandag 20 september is de nieuwe menukaart van Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn officieel geïntroduceerd. Samen met JOGG (gezonde jeugd, gezonde toekomst) en de Hanos heeft Accres (waar Kinderparadijs Malkenschoten onderdeel van is) een menukaart samengesteld, waarbij er ook de keuze gemaakt kan worden voor een gezonde lunch of snack. Hiervoor ontving Kinderparadijs Malkenschoten de ingelijste ambitie van Gezond Uit. De ondertekening hiervan door Carla Maessen namens Accres, Linda Schonewille namens JOGG en Peter Vaandrager namens Hanos, vond plaats op maandag 20 september onder het toeziend oog van Binky.

Gezond Uit voor een gezonde jeugd
Gezond Uit is een onderdeel van JOGG. JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Ook tijdens een dagje uit is het belangrijk om gezond te eten en drinken. Daarom werkt JOGG samen met dagattracties aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit.

Accres wil overal gezond aanbod
Na de introductie van deze gezondere menukaart bij Kinderparadijs Malkenschoten wil Accres ook graag bij haar andere locaties een gezonder aanbod introduceren. “Accres wil graag een bijdrage leveren vanuit haar locaties aan een gezonde leefstijl. Tijdens een dagje uit willen we onze bezoekers verleiden met een ruim assortiment heerlijke en tegelijk gezonde producten. Volgens ons moet het niet gaan om de keuze of gezond of lekker, maar wil je dit uiteindelijk allebei. En als we daarmee ouders en kinderen ook nog eens inspiratie mee kunnen geven voor thuis is het nog mooier”, aldus Carla Maessen – algemeen directeur van Accres. Dit najaar en volgend jaar zal ook het aanbod bij onder andere Aquacentrum Malkander en het Boschbad gezonder worden. “Het is heel waardevol dat we het voedingsaanbod van de dagattracties van Accres gezamenlijk gezonder maken. Daarmee zorgen we ervoor dat de gezonde keuze óók tijdens een dagje uit, normaal wordt. En heel bijzonder dat dit in Apeldoorn gebeurt, een JOGG-gemeente sinds 2014. Daar zijn we goed bezig!”, aldus Linda Schonewille – programmamanager sport en vrij tijd bij JOGG.