Stedendriehoek

Ondernemer aan een dienstverlener koppelen

APELDOORN – Vanaf donderdag 1 maart wordt het fysieke loket van het Ondernemershuis Apeldoorn officieel bemand door een team van experts, om ondernemers te helpen bij hun vragen. “Het is een locatie waar ondernemers, ondernemersverenigingen, platforms, startups, de gemeente Apeldoorn en andere partijen elkaar kunnen ontmoeten”, vertelt voorzitter Tom Mulder van Stichting Ondernemershuis Apeldoorn. “We zijn zowel fysiek als online actief. Vorige week maandag werd onze website nog gelanceerd door wethouder Mark Sandmann.”

Ondernemershuis Apeldoorn is een initiatief van Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA), de Cleantech Regio, VNO-NCW en de gemeente Apeldoorn. Het is een onderdeel van de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn 2017 tot 2022. Het doel is om het ondernemersklimaat in de regio te versterken. Aan de Vlijtseweg 141 is het gebouw gevestigd (ingang Noord). Het is een wit, los staand gebouw, dat bijna gesloopt werd door de gemeente. Nu is alles vervangen en ziet het gebouw er weer fris en modern uit. “We hebben de locatie heel bewust gekozen. Het Zwitsalterrein staat voor innovatie en ondernemerschap. Daarom gaan we ook proberen zoveel mogelijk activiteiten op het terrein te organiseren die te maken hebben met het stimuleren van ondernemerschap.”

 

Hoe werkt het?
Men stelt eerst een vraag op de website. “Binnen 48 uur proberen we terugkoppeling te geven”, legt Mulder uit. “We koppelen de ondernemer aan een dienstverlener. We hebben een uitgebreide pool van deskundigen. Van marketingexperts tot advocaten, businesscoaches en medewerkers van de gemeente. Als er een klik is kan de ondernemer vervolgens na de eerste (kosteloze) intake de vervolgafspraak bij de dienstverlener plannen. Zo fungeren wij als katalysator.” Het Ondernemershuis Apeldoorn is niet commercieel ingesteld. “Onze eerste aanleg is om de ondernemer te helpen. We willen kwalitatief goede diensten aanbieden en een totaalpakket.” Vanaf 1 maart kan men op afspraak komen op de locatie. “Voor die tijd is er nog veel werk te doen, maar het gaat de goede kant op. Kijk voor meer informatie op onze website www.ondernemershuis-apeldoorn.nl.”