Ondernemend

Zonnestroom in Apeldoorn met gehuurde zonnepanelen

Ben je huiseigenaar in Apeldoorn en overweeg je al langer de aanschaf van zonnepanelen maar zie je op tegen de fiske eenmalige investering? Dan is het huren van zonnepanelen een goede optie. Lees er meer over in dit artikel.

Verlaging van energierekening: Zonnepanelen huren

Jouw woonplaats Apeldoorn staat bekend als een innovatieve stad op het gebied van duurzame oplossingen. Vele inwoners van Apeldoorn hebben inmiddels zonnepanelen op hun dak en dragen zodoende bij aan een duurzamere wereld en profiteren bovendien van een lagere maandelijkse energierekening. Sinds 2018 is dat aantal zelfs verdubbeld! Ben jij een huiseigenaar in Apeldoorn en overweeg je ook al enige tijd om zonnepanelen te kopen, maar schrikt de grote eenmalige investering en de steeds onzeker wordende terugverdientijd je af? Dan is er nu een heel goed alternatief: zonnepanelen huren in Apeldoorn.

Zo werkt het huren van zonnepanelen in Apeldoorn

Door zonnepanelen in Apeldoorn te huren bij zonnepaneel marktplaats Otovo betaal je maandelijks een beperkt en vaststaand bedrag voor het gebruik van de zonnepanelen, zonder dat deze jouw eigendom worden. Je profiteert echter wel meteen van de door de zonnepanelen opgewekte stroom en daarmee via de nu nog bestaande salderingsregeling en het gratis eigen gebruik van de zonnestroom en kunt daarmee je energierekening fors verlagen. Die manier krijg je dus wel maandelijks een stroomrekening terwijl een grote, eenmalige investering, die je nu op tafel moet leggen, niet nodig is. Na 20 jaren kun je de zonnepanelen, die meestal ongeveer 25 jaar meegaan, eventueel overnemen. De huurcontracten zijn flexibel af te sluiten. Je kunt het contract dus opzeggen en zonnepanelen laten verwijderen.

Combineren met thuisbatterij

Wil je nog slimmer gebruikmaken van de door de gehuurde zonnepanelen opgewekte stroom, dan kun je de zonnepanelen combineren met een thuisbatterij. Daarin kun je stroom opslaan die op door de zonnepanelen wordt opgewekt, maar die je nu niet consumeert. Zeker als binnenkort de salderingsregeling vervalt, is dit een slimme oplossing. Je kunt de opgeslagen stroom dan later alsnog gebruiken en hoeft dan niet tegen een hoge prijs die stroom af te nemen van je energieleverancier.

Ook kopen van zonnepanelen

Wil je toch liever wel eigenaar worden van de zonnepanelen op je dak in Apeldoorn, dan kun je ook terecht bij zonnepaneel marktplaats Otovo voor diverse opties. Ook daarbij bestaat de mogelijkheid om de panelen te combineren met een thuisbatterij.

Goed voor het klimaat, goed voor je bankrekening

Met het huren van zonnepanelen in Apeldoorn ben je dus goed bezig voor het klimaat, want je gebruikt stroom uit natuurlijke bronnen, terwijl je ook vriendelijk bezig bent voor je eigen bankrekening. Er zijn namelijk geen grote investeringen nodig en je profiteert toch direct van een lagere energierekening.