Ondernemend

Zien is nu nóg meer beleven bij Klein Optiek

APELDOORN – Een week geleden opende Johannes Veldhoen vol trots zijn Klein Optiek (& Optometrie) in een groter pand. Hij verhuisde met zijn team op winkelcentrum de Eglantier van nummer 129 naar 501, waar voorheen de Rabobank was gevestigd. Maar niet alleen is de capaciteit van zijn winkel op de nieuwe locatie verdubbeld naar 400 m2, ook de huisstijl van Klein Optiek is flink op de schop gegaan.

“We hebben de verhuizing in zeven weken gerealiseerd en ik ben zelf nog steeds verbaasd over het eindresultaat; het is simpelweg nóg mooier geworden dan ik had verwacht”, vertelt Veldhoen, terwijl hij met blij gemoed om zich heen kijkt. Alsof hij op bezoek is in zijn eigen zaak. Tijdens het openingsfeest kreeg Veldhoen ook de loftrompet gestoken door landelijk opererende collega’s uit de optiekbranche. “We willen een toegankelijke, laagdrempelige, stijlvolle, hippe en vooral ook ‘warme’ winkel zijn en in die opzet zijn we, naar mijn mening, uitermate goed geslaagd. Ik durf gerust te stellen dat we nu tot de mooiste optiekzaken van Nederland behoren en zelfs van Europa. Bovendien is de locatie tóp, in een hoekpand en tegenover de uitgang van de parkeergarage. We wilden sowieso groter en dit was voor ons de uitgelezen kans en plek.”

Vol enthousiasme begint hij aan zijn rondleiding door de zaak. “Als enige in Nederland beschikken we hier over liefst drie oogmeet- plus een voorscreenruimte, allen afgesloten met schitterende taatsdeuren. Daarnaast hebben we nu de allerbeste apparatuur in huis voor oogscans. Niet voor niets gaan we ons voortaan profileren als Klein Optiek, Oogzorgcentrum Apeldoorn”, aldus de trotse eigenaar. Midden in de winkel staat prominent een volledig doorzichtige ruimte, het zogenoemde ‘werkeiland’, waar de teamleden van Klein Optiek – volledig transparant voor de klant – allerhande werkzaamheden verrichten. Dertien man sterk is het team inmiddels, ieder met zijn of haar eigen specialisaties, waarbij gegarandeerd is dat de klanten met werkelijk álle vragen bij Klein Optiek terecht kunnen. In de winkel is zelfs ruimte ingericht voor kleur-, stijl- en make-up advies.

Passie voor mens en oog
“Wij werken vanuit passie voor mens en oog”, knikt Veldhoen. “Bij Klein Optiek wordt elke oogmeting door een deskundige uitgevoerd. Dit vinden wij belangrijk om te benadrukken, omdat er nog steeds veel optiekbedrijven in Nederland zijn waar iemand met een zesweekse cursus een oogmeting mag doen! Daarentegen werken we bij Klein Optiek met gediplomeerde opticiens en hbo-opgeleide optometristen. Tijdens de oogmeting wordt de sterkte nauwkeurig bepaald, tevens wordt er een basis-oogonderzoek verricht. Als u meer wilt weten over de gezondheid van uw ogen, dan adviseren wij een oogscan. Dit is een preventieve screening van de ogen, waarbij uw ogen worden gedruppeld en uitvoerig geïnspecteerd op eventuele afwijkingen of oogziektes, zoals glaucoom, macula-degeneratie, staar, netvliesdefecten of diabetische retinopathie. Hierdoor kunnen de optometristen van Klein Optiek de meeste oogafwijkingen of oogziektes opsporen en u – indien noodzakelijk – tijdig naar een oogarts verwijzen.”

Glimlachend lopen we vervolgens langs de klassieke ‘krokettenautomaat’ naast de kinderhoek, een detail dat Veldhoen per se in zijn nieuwe winkel wilde integreren. Alle snackvakjes zijn gevuld met hippe tienerbrillen. Opvallend is daarnaast de donkerbruine Smeg-koelkast. De jeugd kan er ook lekker knutselen met lego. Maar hoe groot de verscheidenheid in ruimtes ook is binnen Klein Optiek, de zaal straalt dankzij de nieuwe stijl en strakke kleurstelling toch één fraai geheel uit. Veldhoen: “Graag wil ik hierbij Timothy Luhukay en Ellen van Studio Océan, gevestigd aan Kerklaan, noemen. Met hen hebben wij anderhalf jaar lang intensief overleg gehad en gaandeweg het proces zijn er ook dingen aangepast. Heel bijzonder vind ik ook de computerschermen die in de muren en tafels zijn ingebouwd; op deze wijze kunnen we constant laten zien wie we zijn en wat we doen. Met deze winkel zijn we echt trendsetter binnen het optiekwezen.” Na de ‘Grand Tour’ door de zaak kijkt Veldhoen tenslotte nog even naar de fijnere details, zoals de prachtige meubels waarin de brillen zijn uitgestald. “Werkelijk álles is van topkwaliteit. Hier gaan we op zeker een aantal schitterende jaren tegemoet!”

Gesloten op oudejaarsdag
Voor alle soorten brillen en contactlenzen (ook nachtlenzen) plus de allerbeste oogzorg bent u dus bij Klein Optiek meer dan ooit aan het juiste adres. En wie de komende periode bij Klein Optiek een bril of lens-leaseplan aanschaft, krijgt een heerlijke taart van banketbakkerij Maassen cadeau. ‘Zien is beleven’, luidt een van de slogans van de zaak. Wel, op de nieuwe locatie is die beleving alleen maar verder toegenomen. Overigens is Klein Optiek op oudejaarsdag, zaterdag 31 december, gesloten. Voor meer informatie, telefoon 055-5421337 en website www.kleinoptiek.nl