Ondernemend

Zeer succesvol eerste jaar Middelink Wonen op nieuw adres Vlijtseweg 180

door Marc Looijen

APELDOORN – Bijna precies een jaar geleden, op 28 november 2022, openden Frank Buys en zijn collega’s de nieuwe winkel van Middelink Wonen aan de Vlijtseweg 180.    In de schitterende en overzichtelijk ingerichte winkel voelt Frank, sinds 2011 eigenaar, zich zichtbaar als een vis in het water. “Wat een fijne plek. De mensen komen zo vanuit de supermarkt even hier kijken in mijn gezellige winkel. Het eerste jaar is in alle opzichten een groot succes geweest.”

In alle rust

Frank is zichtbaar in zijn nopjes op de locatie aan de Vlijtseweg. “Middelink is een begrip in Apeldoorn; 103 jaar heeft de winkel gezeten aan de Asselsestraat, maar de oude plek was voor mij geen heilige plek. Het had ook nadelen. Toch ben ik nog steeds dankbaar dat ik daar de kans gekregen heb van mijn toenmalig werkgever Theo Laning. Waar ik nu zit kan ik de meubelen, woonaccessoires, verlichting, (pvc)vloeren en binnenzonwering een fijne plaats geven en kunnen de klanten in alle rust wooninspiratie opdoen.” Dit alles gelijkvloers, dus geen trappen meer op en af. Omdat hij zich op de bovenverdieping heeft gevestigd, wijst hij shoppend Apeldoorn er graag op hoe ze zijn winkel het eenvoudigst kunnen bereiken. “Bij de DekaMarkt neemt u de roltrap naar boven. Komt u met de auto, dan rijdt u het ruime parkeerdek op en staat u meteen voor mijn deur, met gratis parkeren.”

En juist dat onbetaald de auto stallen is een belangrijk pluspunt in vergelijking met de Asselsestraat. “De klanten hoeven zich hier niet te bekommeren om een parkeermeter. Ze kunnen net zo lang hier rondneuzen als ze willen en dat gebeurt ook. Klanten hebben geen haast en dat is erg fijn om te zien.” En hoewel Frank de verhuizing vorig jaar nog ‘best spannend’ vond, kwam hij er al snel achter dat hij de juiste stap had gezet.

Kasten op maat

Middelink Wonen heeft in de showroom een groot aantal bankstellen, eetsets, verlichting en keuze uit (PVC)vloeren staan. “Daarnaast zijn we sterk in kasten op maat maken, die we vervolgens tegen ‘niet-maatwerkprijzen’ afleveren. Onze landelijke bezorging wordt eveneens bijzonder gewaardeerd.” Blikvangers in het uitgebreide assortiment van Middelink Wonen zijn onder meer de robuuste, stijlvolle tafels van het merk Bruuts. Daarnaast heeft Frank een select assortiment uit het inmiddels gestopte Middelink Koken & Tafelen overgenomen, een teken dat het ‘Middelink-DNA’ ondanks de opsplitsing van de winkels nog altijd sterk is. Hij wijst op de prachtige witte kasten met het assortiment van Maison Berger Paris. “Een 125 jaar oude traditie van parfums en diffusers die eventuele nare geurtjes in huis niet alleen verdrijven maar zelfs moleculair afbreken.”

En natuurlijk is de collectie (led)verlichting in de winkel een grote aandachtstrekker. “Daar is veel vraag naar in deze donkere maanden. We hebben hanglampen, staande lampen, alles voor een sfeervol huis. Graag vestig ik daarnaast ook even de aandacht op ons uitgebreide assortiment sierglaswerk en leuke woonaccessoires.”

Nieuwe medewerker/medewerkster

Graag verwelkom ik iemand die ons team wil komen versterken. Vooral de zaterdagen is iemand enorm welkom. “Ik verwelkom graag iemand voor ongeveer 16 uur, die met plezier de handen uit de mouwen steekt. Heeft u belangstelling, neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactgegevens.”

Voor meer informatie, telefoon 055-5785725, e-mail frank@middelink-wonen.nl en website middelink-wonen.nl