Ondernemend

‘Wij stellen u en uw voet centraal’

“Wij stellen u en uw voet centraal”, vertelt filiaalmanager Melanie Bolt van Lamers Voetcomfort. “Wij bieden een unieke combinatie van een grote collectie modieuze comfortschoenen, een pedicureafdeling, podologie, podotherapie, fysiotherapie, therapeutische elastische kousen en een orthopedieafdeling waarbij voetgezondheid en alles wat daarmee te maken heeft centraal staat.”

Sinds de verbouwing van Lamers Voetcomfort – vorig jaar juni – loop je het pand aan de Arnhemseweg niet zomaar voorbij. Op het gebouw staat in koeienletters ‘Lamers <3 <3 Voeten’. De winkel is hier al ruim 20 jaar gevestigd en heeft een makkelijke aanrijdroute naar en vanuit het centrum van Apeldoorn. Je kunt er ook op korte afstand parkeren. Vorig jaar werd zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw compleet gerenoveerd. Ook kwam er een nieuwe manager: Melanie. Het resultaat van de verbouwing is een frisse en moderne winkel met een jeugdig en kennisrijk team.

De winkel bestaat grotendeels uit schoenen. Achterin staat er ook een grote balie, zijn er drie spreekkamers en een werkplaats. “Onze hoofdmoot is de juiste pasvorm vinden, met de goede wijdte- en lengtematen”, legt Melanie uit. “Hiervoor hebben wij allerlei meetmateriaal. Alle schoenen uit de collectie kunnen aangepast worden. Daarnaast hebben alle schoenen een uitneembaar voetbed. In onze werkplaats vervaardigen we zelf steunzolen. Hier doen we ook aan schoenreparaties.”

Naast de schoenenverkoop helpt het gediplomeerde, multidisciplinaire team ook bij een oplossing vinden voor voet-, knie-, heup- en/of rugklachten. “Het maken van voetbedden, grote of kleine aanpassingen aan schoenen, hulpmiddelen en individueel gemaakte schoenen behoren tot onze dagelijkse activiteiten.” Het team blijft ook bijleren door cursussen en opleidingen.

De mode verandert en mensen ook. De collectie van Lamers verandert hierin mee. Er is een ruim aanbod van sportieve en nette schoenen voor heren en klassieke tot trendy schoenen voor de dames. De collectie bestaat uit verschillende grote merken, waaronder Durea, Gijs, FinnComfort, Wolky, Aqa, Mephisto, Solidus, Livingstone, Panama Jack, Piedro en Mephisto. Van Joya (het merk achter de zachtste schoenen in de wereld) hebben zij daarnaast vier typen zolen.

Melanie houdt zich voornamelijk bezig met klanten helpen in de schoenenwinkel, schoenen en zolen aanmeten op spreekuur en zolen maken in de werkplaats en daaromheen alle andere dagelijkse dingen. “Iedere dag is anders en ieder mens is dat ook. Dat maakt het werk zo leuk.” Het team bestaat uit: twee pedicures (die elkaar afwisselen en elke dag aanwezig zijn), een podoloog (die altijd aanwezig is), twee orthopedische schoenmakers (die elkaar afwisselen en 4 dagen per week aanwezig zijn) en een podotherapeut (die ook twee dagen in de week aanwezig is). Het team is erg close. “We zijn geen familiebedrijf, maar zo voelt het wel. En dat straal je ook uit naar je klanten.”

Lamers Voetcomfort vindt het belangrijk om mee te werken aan de beleving van de klanten. Zo hebben zij regelmatig actiedagen en -weken. De winterwandeldag komt er op 29 november weer aan en ook de kerstacties rond 20 december. “Kom gerust een keer een kijkje nemen.” De winkel is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Lamers Voetcomfort
Arnhemseweg 119
7331 BE Apeldoorn
055-5213858
info@lamersvoetcomfort.nl  
www.lamersvoetcomfort.nl  
www.facebook.com/lamersvoetcomfort   
www.instagram.com/lamersvoetcomfortapeldoorn