Ondernemend

‘We zijn gespecialiseerd in aparte dingen’

APELDOORN – De showroom van Mood keukens Apeldoorn, Vlijtseweg 69, is ingedeeld in verschillende ruimtes. Deze lopen soepel in elkaar over, maar zijn tegelijkertijd heel anders. Iedere keuken heeft zijn eigen beleving. “We zijn gespecialiseerd in aparte dingen”, vertelt verkoopmedewerker Rutger Geerts. “De keukens kunnen dan ook niet in een stijlcategorie worden geplaatst.”

Mood keukens Apeldoorn onderscheidt zich op meerdere manieren van zijn concullega’s. Zo hebben zij in hun showroom van 850 vierkante meter 23 grote keukens staan en verkopen zij kookgelegenheden die net even wat anders zijn dan de massa. Ze staan open voor de creatieve ideeën van klanten. “Mensen komen regelmatig binnenlopen met een plaatje van Pinterest. Ze hebben het daar gezien en willen dat ook. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.”

Totaalpakket
De medewerkers van Mood keukens begeleiden de klant van A tot Z. “We kijken niet alleen naar de keuken, maar ook naar de vloer, het platfond en alles daartussen.” Met geavanceerde computerprogramma’s maken zij fotorealistische ontwerpen. “Meedenken met de consument is heel belangrijk.” Zij ontzorgen de klant door een totaalpakket aan te bieden. “We hebben onze eigen monteurs en een goede samenwerking met onder andere plafondbedrijf Plameco en keukenfabriek Beda. Die laatste maakt heel veel met de hand. We adviseren ook in verlichting. Tegenwoordig is er op dit gebied heel veel mogelijk. Denk aan gekleurd licht, dimlichten en led-strips.”

Industrielook
Rutger vindt het belangrijk om op de hoogte blijven van de laatste trends. Zo zal de industrielook een trend blijven in 2018 en 2019. “Het wordt alleen wel nog strakker, waarbij materialen zoals staal en beton worden gecombineerd met zwart. Het zwarte komt voornamelijk terug in de accessoires. In de showroom hebben wij een keuken staan in deze stijl. Die krijgt veel aandacht.”

Mood keukens blijft zich ontwikkelen. De medewerkers zijn al vijf jaar, iedere dag bezig om de winkel naar een topniveau te brengen. “We kiezen niet voor de veilige kant en dat werkt. Iedere keuken is een eigen beleving. Vaak halen mensen facetten uit de keuken en maken we zo een unieke. We proberen de showroom ook zo in te richten dat het mensen blijft verrassen.” Kijk voor meer informatie op www.moodkeukens.nl.