Ondernemend

‘We zijn blij en dankbaar dat we nog door kunnen draaien’

APELDOORN – De Vischmarkt op het Ordenplein mag tot nu toe van geluk spreken. Tijdens deze coronaperiode zijn de deuren nog altijd geopend en maakt de winkel het naar omstandigheden goed. Wel is het even afwachten hoe het aankomende paling- en haringseizoen gaan verlopen. “Normaal gesproken begint het palingseizoen op 1 mei, maar dit is tenminste uitgesteld tot half juni”, vertelt mede-eigenaar Thomas Belserang. “Gelukkig hebben we genoeg ingekocht, zodat we de aankomende weken nog onze vers gerookte paling kunnen verkopen.”

Het nieuwe haringseizoen begint normaliter op 10 juni. “Het is altijd spannend hoe dit seizoen gaat lopen en met corona wordt het niet makkelijker, maar ik denk wel dat het goedkomt.”

Om op een veilige manier te kunnen werken, hebben de eigenaren de nodige maatregelen getroffen. “Klanten bestellen nu binnen en blijven buiten wachten. Alle stoelen en tafels zijn weggehaald. Door de winkel zo open en leeg mogelijk te houden, hopen we dat er genoeg ruimte en rust is.”

Terrassen open

Steeds meer maatregelen die door de overheid werden getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden versoepeld. Zo mogen per 1 juni de terrassen weer open. Om minimaal 1,5 meter afstand te kunnen houden gaat het team van De Vischmarkt minder tafels neerzetten en ze meer verspreiden. Per 1 juli gaat het eetgedeelte binnen hoogstwaarschijnlijk nog niet open. “We hebben een kleine winkel. Zolang we 1,5 meter afstand moeten houden, is het niet mogelijk om binnen tafels neer te zetten. Hierdoor missen we wel een stuk omzet. Ook onze zakelijke klanten, die normaal gesproken in groten getale naar de winkel komen, hebben we de laatste maanden niet gezien. Gelukkig loopt de normale verkoop wel gewoon door.” Hoe Thomas naar de toekomst kijkt? “Dat is lastig, echt lastig. Het coronavirus is onvoorspelbaar. We zijn blij en dankbaar dat we nog iedere dag door kunnen draaien. Hoewel alles wat minder is, gaat het goed. We mogen niet klagen.”

De Vischmarkt, gevestigd aan de Laan van Orden 199, is maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, bel 055-3560804, mail naar info@devischmarkt.nl of kijk op de website www.devischmarkt.nl.