Ondernemend

‘We kunnen alle kanten op met deze ruimte’

Bent u op zoek naar een unieke ruimte voor een bijeenkomst, feest of om te vergaderen? Dan bent u bij STOOM Apeldoorn aan het goede adres. “We kunnen alle kanten op met deze industriële locatie”, vertelt locatiemanager (DJ) Chiel van Tongeren.

STOOM is gevestigd in het oude ketelhuis van de Zwitsalfabriek op het Zwitsalterrein. Het interieur is ook precies wat je verwacht bij deze naam: een grote open ruimte met een betonnen vloer en stenen muren. De ruimte heeft nog steeds de uitstraling van de originele fabriek. In een van de hoeken is een knusse woonkamer gecreëerd met een bruine bank en ouderwetse stoelen. Je vindt ook een grote bar in deze ruime zaal. “Er kunnen tot 150 mensen in deze ruimte, maar het is ook voor 50 personen gezellig, zonder dat je verdwijnt in een grote zaal”, vertelt partner en mede-locatiemanager Sabine de Jong. “Het is ideaal voor een feestje of vergadering.”

Vorig jaar september kregen Sabine en Chiel de sleutel van de ruimte. Het uitgangspunt was om hier de dj-school van Chiel te huisvesten. Maar tijdens het opknappen kwamen zij erachter dat deze ruimte veel meer potentie had. “Het idee om het te gaan verhuren is spontaan ontstaan”, legt Sabine uit. “Mensen reageren erg enthousiast als ze de locatie zien.”

In STOOM zijn verschillende partners gevestigd, waaronder NLS Music. Dit is een audiostudio, waarin je met vrienden of collega’s bijvoorbeeld een lied kunt opnemen voor een vrijgezellendag of bedrijfsuitje. Ook United DJ school is hier gehuisvest. “Dj’s in de dop kunnen bij ons een basiscursus volgen, maar ook hun kinderfeestje geven (eventueel in samenwerking met McDonald’s). Ze krijgen dan een uur dj-les, krijgen een mix mee naar huis en gaan daarna lekker eten bij McDonalds.” Daarnaast biedt STOOM ook enkele flexplekken. “Hier werken verschillende zzp’ers, die elkaar ook inspireren en aanvullen.”

Sabine en Chiel maken ook regelmatig gebruik van bierbrouwerij de Vlijt (die onder STOOM is gevestigd). Bij een groot congres kan de ontvangst en borrel beneden gehouden worden in hun bar en bij feestjes wordt natuurlijk altijd de Veluwse Schavuyt geschonken. Er is een hoop mogelijk. De voordelen van deze locatie is ook dat het makkelijk aan te rijden is. Het is een unieke ruimte. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Kijk voor meer informatie op de website www. stoom-apeldoorn.nl.

Vlijtseweg 114
7317 AG Apeldoorn
06-14468182
info@stoom-apeldoorn.nl  
www.stoom-apeldoorn.nl