Ondernemend

‘Voorkom met op 60 graden wassen het coronavirus op je textiel’

APELDOORN – Coronacrisis? Antonie ter Hove merkt er beroepsmatig maar weinig van. Met zijn A&B reparatie service heeft hij ook in deze bijzondere ‘virusmaanden’ feitelijk niet stilgezeten. “Wasmachines, (combi)magnetrons en kookplaten gaan ook in deze periode kapot en die willen de mensen toch graag gerepareerd hebben.”

Toegegeven, het aantal opdrachten is iets lager dan normaal, maar Antonie vult er goed zijn dagen mee. Met zijn bus bedient hij de gehele regio Stedendriehoek en hij rijdt letterlijk van hot naar her om allerhande storingen aan witgoed en keukenapparatuur te verhelpen. Antonie, 24/7 bereikbaar, komt dus bij particulieren thuis, maar ook zorginstanties en recreatieparken doen met plezier en nimmer vergeefs een beroep op zijn expertise.

Vooral de eerste maand na het afkondigen van de RIVM-maatregelen bleven de mensen massaal thuis. Omdat uit eten niet mogelijk was en nog steeds niet mogelijk is, werden de kookplaten en magnetrons in vele huishoudens nog vaker gebruikt dan normaal. En mede daardoor gingen er meer stuk. Maar omdat Antonie aan huis reparaties uitvoert, kwam natuurlijk wel de gewenste anderhalvemetermaatregel om de hoek piepen. “Dat is van begin af aan uitstekend gelukt. Logisch ook: bij reparaties hoeven de klanten niet over mijn schouder mee te kijken.” Antonie heeft diverse onderhoudsmiddelen standaard achter in zijn busje klaarliggen. “Onze witgoedservice omvat meer dan alleen het komen repareren van uw apparaten. U kunt bij ons alles over uw witgoed en huishoudelijke apparaten vragen. Door onze jarenlange kennis en ervaring proberen wij u dan ook zo goed mogelijk te helpen.”

Met de zomerperiode voor de boeg heeft Antonie nog een paar handige, huishoudelijke mededelingen. “Wat betreft de wasmachine: gebruik niet te veel wasmiddel of zeep en liefst ook weinig tot geen wasverzachter. Zo voorkom je ongewenst eczeem en andere klachten. Uiteindelijk is dit beter voor het milieu, de portemonnee en je gezondheid. In het kader van het rondwarende coronavirus is het heel verstandig om zoveel mogelijk op 60 graden te wassen; daarmee spoel je mogelijke besmettingen van je textiel zoals hand- en theedoeken af, wat bij lagere wastemperaturen niet lukt. Én: maak regelmatig de filters van je wasmachine en vaatwasser schoon, zo gaan ze langer mee!”

Wie verzekerd wil zijn van een snelle reparatieservice, heeft daar zelf een belangrijke hand in, vertelt Antonie. “Op onze website www.abrs.nl kunt u het reparatieformulier invullen. Stuurt u hierbij een foto mee van het typeplaatje, dan kunnen wij u sneller van dienst zijn. Ook de locatie van deze typeplaatjes vindt u op onze website.” Bel voor meer informatie ook 06-30537601.