Ondernemend

‘Vol inzetten op afremmen bijziendheid bij kinderen’

Villa Optica, gevestigd aan Korenstraat 27, zet de komende periode weer vol in op myopie management bij kinderen van de basisschoolleeftijd. “Een regelmatige oogcheck is belangrijk voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Daarom bieden wij gratis een korte maar complete ogencheck aan, waarbij we bijvoorbeeld de lengte van de ogen meten. Want hoe langer het oog, des te groter is de kans op bijziendheid of andere oogschade”, aldus eigenaresse Willemijn Stam.

Villa Optica is al meer dan twintig jaar dé optiekzaak die oogmode met -zorg combineert. Willemijn en haar team beschikken over alle benodigde kennis en kunde om bril- en contactlensdragers van het allerbeste advies te voorzien.

En dat geldt voor jong en oud. “Voor de jeugd vanaf 6 jaar doen we al jarenlang aan myopie management, oftewel: het afremmen van bijziendheid bij kinderen. En dat is hard nodig, want recente onderzoeken toonden aan dat er een sterke toename is in myopie bij kinderen en dat we als optometristen vol moeten inzetten op preventieve oogzorg.” Willemijn benadrukt daarom dat het laten checken van de kinderogen aan te bevelen is, ook al denken de ouders dat het goed gaat. “Wij hebben in onze winkel een speciale oogaslengtemeter. Dat is heel belangrijk, want hoe langer het oog is, des te groter is de kans op blijvende oogschade op latere leeftijd. Met dit apparaat kunnen we de groeicurve van het oog optimaal in kaart brengen.”

Wanneer de oogmeting uitwijst dat het kind inderdaad bijziend is of myopie aan het ontwikkelen is, zijn er diverse therapieën mogelijk, vertelt Willemijn. “Zo hebben we speciale daglenzen zoals de MiSight, de nacht- en maandlenzen, maar ook de Miyosmart brillenglazen van Hoya Vision Care. Deze contactlenzen en brillenglazen zorgen ervoor dat het licht aan de rand van de pupil, vóór in de ogen valt en niet er achter, wat essentieel is om de bijziendheid te remmen. Daarnaast bestaan er ook atropine oogdruppels om de myopie te remmen. Deze druppels worden voorgeschreven door de oogarts.” De toename in myopie is zeker toe te schrijven aan het intensieve turen naar schermen: de computer, de tablet, de telefoon. Daarom geeft Willemijn de kinderen ook alvast dit dwingende advies mee: “Ga lekker een paar uur per dag naar buiten!”

Nu de zon weer lekker gaat schijnen, is het ook voor Villa Optica hoog tijd om de zonnebrillen te promoten. “Wij hebben nu een actie voor een zonnebril met enkelvoudige glazen op sterkte voor 159 euro, en een met multifocale glazen vanaf 299 euro. Dit alles inclusief een merkmontuur van Guess. Daarnaast hebben we ook topmerken als Ray-Ban, Chanel, Celine, Serengeti, Oakley en Etnia Barcelona. De meeste kunnen ook op sterkte gemaakt worden. Ze beschermen optimaal tegen UV-straling en alle nare gevolgen van dien.” Tenslotte verzorgt Villa Optica ook de CBR-keuringen voor het aanvragen van een rijbewijs. “Dit kan zelfs op heel korte termijn, maar wel graag een afspraak maken. Zoals dit ook geldt voor de ogencheck bij de kinderen.”

 

 

Korenstraat 27
7311 LM Apeldoorn
T. 055-5220043
E. apeldoorn@villaoptica.nl
I. www.villaoptica.nl