Ondernemend

Veilig, kindvriendelijk en kwalitatief goed kunstgras

APELDOORN – Groothandel Kunstgrasgigant is de grootste kunstgrasverkoper van Nederland. De ondernemers van de negen vestigingen werken nauw samen om niet alleen de grootste, maar ook de beste te blijven. De groothandel staat bekend om zijn gigantische assortiment tegen scherpe prijzen en directe levering aan particulieren en bedrijven.

Aan de Prinsenweide in Apeldoorn-Noord zit Kunstgrasgigant Apeldoorn. Met ruime ervaring runt Gerhard van de Werfhorst de vestiging alweer anderhalf jaar. In de showroom (van ruim 1500 vierkante meter) vind je alle grasmatten uit het assortiment. “We hebben kunstgras in verschillende kleuren en hoogtes. Voor iedere soort hebben we een groot voorbeeld in de showroom liggen, zodat u het kunt zien en ervaren. Door onze grote voorraad kunnen we direct leveren.” Van speel- tot siergras, sportgras en gekleurd, voor binnen en buiten. Om het plaatje compleet te maken biedt de groothandel ook een aanlegservice. “U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf te installeren. Dan krijgt u verschillende tips en tricks en een installatie-dvd mee.”

De Kunstgrasgigant levert zoveel mogelijk maatwerk. Het bedrijf koopt standaardformaat grasmatten in en snijdt die op maat. “De restanten (ook wel coupons genoemd) verkopen we voor een voordelige prijs.” Gedurende de anderhalf jaar dat de vestiging open is, is er met ruim 500 vierkante meter uitgebreid (naar een totaal van 1500 vierkante meter) en is het assortiment uitgebreid met speeltoestellen. “We verkopen alleen maar producten die elkaar versterken, waaronder materialen om zelf uw kunstgras aan te leggen.”

Het laatste jaar is het flink in de media geweest: de mogelijk schadelijke rubberen infillkorrels die regelmatig bij kunstgras(voetbal)velden worden gebruikt. Het imago van het kunstgras heeft hierdoor een flinke deuk opgelopen, meent Gerhard. “Dit is geheel ten onrechte, want het gaat niet over het kunstgras maar de vermeende schadelijke invloed van rubber infillkorrels in voetbalvelden.” Vandaar dat hij wil benadrukken dat Kunstgrasgigant deze niet levert. “Wij gebruiken voornamelijk Silica-zand. We strooien een dun laagje over de grasmat. Dit verzwaart de mat en zorgt ervoor dat de grassprietjes omhoog gaan staan. Je ziet het niet en je voelt het niet. Het geeft een mooier resultaat dan rubbergranulaat. Ook geeft het geen geur af en wordt het niet warm bij hoge temperaturen.”

Kunstgrasgigant werkt uitsluitend met in Europa geproduceerde fabricaten, die voldoen aan hoge kwaliteitseisen en volledig vrij zijn van schadelijke stoffen. “Als u nu kunstgras koopt, kan de tuin winterklaar gemaakt worden en kunt u in het voorjaar direct genieten van een prachtige grasmat. Met als bijkomend voordeel dat de aanschafprijzen in het najaar extra scherp zijn met diverse leuke acties.” Kijk voor meer informatie op de website www.kunstgrasgigant.nl