Ondernemend

Uitgebreid leesvoer en goede reuring

Fotografie: M. Oude Kotte

Fotografie: M. Oude Kotte

Sinds 18 maart is Apeldoorn een boekhandel rijker. In het oude pand van Intersport Jonker is nu Boekhandel Broekhuis gevestigd. Met een ruim assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten en leuke cadeauartikelen, is het voor een stad met circa 160.000 inwoners een fijne aanvulling op een mooie locatie. Bedrijfsleider Casper Schaaf ziet het zitten: “We zijn trots op deze brede, lichte en overzichtelijke winkel waarin we als het ware een reis langs de genres maken. En dat past helemaal bij onze filosofie: een toegankelijke winkel voor iedereen.”

Aanbod boeken
De reis langs de verschillende boeken is inderdaad heel mooi en duidelijk. Wat kun je zeggen over het aanbod? “Uiteraard hedendaagse en klassieke literatuur voor volwassenen. We willen iedereen wat kunnen bieden, ontspanning of serieus. Ook is er een ruim assortiment spanning, Engels en non-fictie zoals psychologie- en managementboeken. Mensen zijn, waarschijnlijk door de coronatijd, meer geïnteresseerd in deze categorie die wat meer gericht is op hoe je jezelf kunt verbeteren, zowel persoonlijk als in het werk. Ook breiden we ons aanbod religieuze boeken nog verder uit. Mensen zijn meer gaan lezen, zeker in de eerste lockdown. Zowel de boekenverkoop steeg als de verkoop van spelletjes en puzzels.”

Kom naar het circus
En voor de jeugd? Casper veert op: “Heb je de circustent gezien? Daar hebben we een heel vrolijke hoek gemaakt voor de kinderen. Van 0 tot 15 jaar. Het is een echte beleving waar kinderen heerlijk kunnen rondneuzen. Ook voor de jongvolwassenen hebben we een interessant aanbod. Ze lezen veel in het Engels. Het mooie is dat de verschillende leeswerelden direct te vinden zijn.” Nausicaa Marbe en Tomas Ross te gast Bij Broekhuis gaat het echt om ontmoeten en inspireren, hoe doen jullie dat? “Inderdaad. Mooi dat we een uitgebreid assortiment hebben, nog mooier is als we mensen ook op andere manieren kunnen inspireren. We willen dat er wat gebeurt, zeg maar goede reuring. Dat doen we door speciale events voor kinderen en volwassenen. Denk aan lezingen met schrijvers, boekpresentaties en signeersessies. We hadden tijdens ons eerste event hier de Apeldoornse schrijver Bas Steman van het boek De Lafaard uitgenodigd. Op donderdag 12 mei is columniste van De Telegraaf en schrijfster van Wachten op het Westen, Nausicaa Marbe, onze gast. En op donderdag 19 mei organiseren we een avond met een van de belangrijkste thrillerauteurs in ons land, Tomas Ross.”

Meer dan boeken
Dat Broekhuis meer is dan boeken, is te zien in de winkel: “Wat ons betreft is het niet compleet zonder de cadeauartikelen. Er is veel aanbod dat elders niet te krijgen is. Denk bijvoorbeeld aan de ‘City Shape’ wanddecoratie van Apeldoorn en de kattenkussens. Daarnaast zijn er natuurlijk de wenskaarten en tijdschriften. Al met al bieden we een compleet en gevarieerd aanbod in een fijne nieuwe winkel, die ook nog eens op een mooie locatie zit. We nodigen iedereen graag uit eens een kijkje te komen nemen.”

Boekhandel Broekhuis

Hofstraat 4-10, 7311 KV Apeldoorn
T 055-2034200
E apeldoorn@boekhandelbroekhuis.nl
W www.boekhandelbroekhuis.nl